economia

170 subinspectors laborals cobren des de fa un any sense treballar

L'executiu espanyol ha destinat a aquests sous un total de 2,2 milions d'euros, davant la manca d'assignacions arran de la pandèmia

per NacióDigital , 22 de febrer de 2021 a les 08:36 |
Oficina de Treball | GC
170 subinspectors laborals (86 de treball i seguretat social; i 84 de seguretat i salut laboral) fa un any que esperen ser assignats al seu lloc de feina pel govern espanyol. Tots ells van aprobar les oposicions el 2019 i cobren un sou públic de l'administració. Segons ha recollit el diari Ara, diversos subinspectors s'han queixat a través de les xarxes socials pels gairebé 19 mesos que fa que cobren un sou sense cap fenia concreta.

L'executiu espanyol ha destinat a aquests sous un total de 2,2 milions d'euros, uns 950 euros nets al mes (catorze pagues), a l'espera d'assignació. El motiu del retard de les assignacions és que no s'ha convocat el concurs públic de trasllat per als que ja són al cos. Segons explica l'Ara, la situació més favorable és que els nous subinspectors no es podran incorporar al seu lloc de feina fins al juny, quan s'haurà resolt el concurs i hauran aconseguit el seu destí.


Els 84 subinspectors de seguretat i salut laboral solucionaran la seva situació aquest març, segons diverses fonts del CSIF. Aquests treballadors van ser coneixedors de la seva plaça i la seva assignació el passat mes de gener del 2021. Les mateixes fonts ho qualifiquen d'un "escàndol", ja que "s'està pagant un sou a gent qualificada sense treballar".

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació