Assetjament a l'Institut del Teatre

Alumnes i exalumnes exigeixen la dimissió de la direcció de l'Institut del Teatre pels casos d'assetjament i abús

Demanen l'expulsió "immediata" de Joan Ollé i suport psicològic "a les persones agredides"

per NacióDigital , 22 de febrer de 2021 a les 13:47 |
Protestes a les portes de l'Institut del Teatre | ACN
Un centenar d'alumnes i exalumnes de l'Institut del Teatre han protestat aquest dilluns a les portes del centre després de la revelació del diari 'Ara' de diversos casos de presumpte assetjament i abús de poder. A través d'un manifest han exigit l'expulsió de Joan Ollé –un dels professors més assenyalats-, la dimissió de Magda Puyo i l'equip directiu, així com un protocol "efectiu" de prevenció d'agressions i suport psicològic a les víctimes.

Alumnes del col·lectiu convocant "Safareig dels dilluns" han manifestat a l'ACN indignació davant la primera reacció de la direcció, i esperen un canvi de posicionament en la Junta de Govern extraordinària que està reunida des d'aquest matí.


Aquest cap de setmana una vintena de testimonis denunciaven al diari ARA casos "d'assetjament sexual i abús de poder" a l'Institut del Teatre. El rotatiu recull testimonis d'alumnes que apunten que en els últims 30 anys hi ha hagut una sèrie de professors que "han abusat del seu poder davant dels estudiants amb comentaris humiliants i de caràcter sexual, fins i tot assetjant-los i en algun cas abusant-ne sexualment amb tocaments". Entre els noms assenyats hi ha el de Joan Ollé, Jorge Vera i Berty Tovías. 
 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació