coronavirus

El Ripollès no fa net de Covid a les escoles i instituts

Hi ha tres centres amb una seixantena d'alumnes confinats

per Pere Pratdesaba , 5 de març de 2021 a les 12:06 |
L'escola Tomàs Raguer, en una foto d'arxiu | Xtec
El Ripollès no acaba de fer net de Covid-19 a les escoles i instituts. Després d’una setmana lliure de coronavirus, fa 15 dies, amb cap centre afectat, les xifres s'han tornat a tòrcer. A hores d'ara, hi ha quatre classes i una seixantena d'alumnes afectats, segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes arriben amb retard i poden haver-hi petits errors).

Ripoll té dos centres amb estudiants a casa: l'escola Tomàs Raguer, amb dos grups i 29 alumnes confinats; i Treball del Ripollès, amb una classe i 14 estudiants. Completa la llista l'institut escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses, amb un grup i 17 alumnes. 


I és que les xifres de la Covid-19 al Ripollès durant els últims dies no són molt positives. La velocitat de contagi, coneguda com l'Rt, s'ha tornat a enfilar fins a 2,87, quan només fa dues setmanes estava a 0,48. També s'ha tornat a disparar el risc de rebrot, que s'ha enfilat fins al 604. A la comarca hi ha ha hagut 78 defuncions a causa de la pandèmica.

Podeu consultar l'estat de tots els centres educatius a continuació:



Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 3 de març.
 


Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).



11,5%centres afectats
589 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 160 municipis diferents.
936aules tancades
Menys d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i un centre estan totalment clausurat.
23.438persones confinades
De les quals, 22.229 confinats són alumnes (l'1,54% del total), 1.135 són docents i personal PAS i PAE (0,69%), i 74 és personal extern.
56.732positius detectats
Dels quals, 1.930 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 50.039 positius detectats a alumnes (3,47% del total d'alumnes), 6.124 a docents i personal PAS i PAE (3,73%), i 569 a personal extern.
 

Altres notícies que et poden interessar

 




 

Participació