dimecres, 24 de febrer de 2021

Investigadors del Vall d'Hebron descobreixen com escapen a la immunoteràpia les cèl·lules tumorals

|

Un estudi dirigit pel doctor Joaquín Arribas del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) de Barcelona i publicat a la revista 'Nature Communications' ha descrit com les cèl·lules tumorals són capaces de resistir a la immunoteràpia, un dels enfocaments més utilitzats en el tractament del càncer.


EuropaPress 3576295 grup investigacio factors creixement Vall dHebron institut doncologia

Equip d'investigadors del VHIO (EP)


Ho fan "mitjançant la interrupció d'una via intracel·lular de senyalització que inicia la molècula d'interferó gamma", segons ha indicat el VHIO en un comunicat aquest dimarts, la qual cosa provoca que alguns tipus de immunoteràpia hagin fracassat en tumors sòlids.


"Fins ara es creia que aquest fracàs era a causa de la incapacitat de les cèl·lules T d'arribar a les cèl·lules tumorals, però se sabia poc dels mecanismes que fan servir els tumors per resistir l'atac, ha apuntat el doctor Arribas, que ha afegit que ja s'estan implementant estratègies per superar aquests mecanismes de resistència.


Segons el VHIO, el descobriment d'aquest estudi, els principals autors són el doctor Enrique J. Arenas i Alex Martínez-Sabadell, permetrà en un futur dissenyar nous assaigs d'immunoteràpia d'una manera més eficaç i "seleccionar millor aquells pacients que es beneficiaran de aquests tractaments ".


"Gràcies a les troballes que hem fet amb aquesta investigació, ara podrem fer un cribratge millor de les pacients que entraran en l'estudi i preveure també en quin moment poden aparèixer resistències i desenvolupar estratègies que ens ajudin a esquivar-les", ha explicat el doctor Arenas .


1 Comentaris

1

Sou els millors, el meu suport, doncs vosaltres com investigadors vàreu ajudar al meu germà quan li vàreu tallar la seva cama dreta

escrit per Rosa Maria 23/feb/21    13:51 h.

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH