dimecres, 24 de febrer de 2021

Álvarez de Toledo diu que l'1-O va ser "més greu" que el 23F

|

La exportaveu del Grup Popular al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo ha assegurat aquest dimarts que el referèndum per la independència de l'1 d'octubre va ser "pitjor" i "fins i tot més greu" que l'intent de cop d'estat del 23 de febrer. A més, ha titllat de "ridículs" als socis de Govern després de la plantada a l'acte institucional de Congrés amb el Rei al·legant que el seu objectiu és acabar amb el "règim del 78".


La exportaveu de el Grup Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo. A Madrid a 17 d'agost de 2020.

Cayetana Álvarez de Toledo (EP)


En concret, ERC, Bildu, Junts, PDeCAT, BNG i la CUP han escenificat la plantada al Rei Felip VI en l'acte de Congrés pel 40 aniversari del fracàs de l'intent de cop d'Estat del 23F i han subratllat en una compareixença conjunta, que el seu objectiu és acabar amb "el règim del 78" i les institucions que l'encarnen, com la Corona.


Així es recull en el manifest que els representants d'aquests sis partits polítics independentistes i sobiranistes han llegit en roda de premsa unes hores abans que la Cambra aculli un acte per commemorar el quarantè aniversari de l'esmentada efemèride que presidirà el Cap de l'Estat.


"Ridículs", ha escrit breu Álvarez de Toledo a un missatge al seu compte oficial de Twitter, que ha recollit Europa Press, per referir-se a aquest comportament i als arguments emprats pels socis de l'Executiu que lidera Pedro Sánchez.


"HA ESTAT PITJOR EL 1-O QUE EL 23F"


A més, ha comparat l'1-O amb el 23F. "Ho va capitanejar tot un Govern autonòmic? ¿Va tenir el suport de mitjans públics i privats? ¿Hi va haver manifestacions a favor? ¿Van reclamar destacats socialistes l'indult dels colpistes? ¿Va pactar Calvo-Sotelo seu Govern amb Tejero? Doncs això: l'1 -O ser fins i tot més greu que el 23-F ", ha afirmat la diputada d'el PP per Barcelona.


Aquest matí, en una entrevista a esRadio, Álvarez de Toledo ha assenyalat que octubre de 2017 "va poder ser el principi de la reconstrucció" i "la primera punyalada la hi va donar el PSOE que va pactar un govern amb els colpistes".


"Ha estat pitjor el 1-O que el 23F", ha manifestat la exportaveu parlamentària de PP, per afegir que l'homenatge posterior a l'1-O "no podria celebrar-se avui" perquè Sánchez "està pactant amb els colpistes".


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH