dimecres, 24 de febrer de 2021

El CST de Terrassa comença a oferir el programa d'hemodiàlisi a domicili

|

El Consorci Sanitari de Terrassa ha començat, aquest mes de febrer, el programa d'hemodiàlisi a domicili en el marc d'un projecte liderat pel Servei de Nefrologia de l'hospital en col·laboració amb l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.


EuropaPress 3577011 pacient sotmetent hemodialisis CST terrassa

Un pacient sotmetent-se a hemodiàlisi en CST Terrassa (EP)



Una iniciativa que s'ha iniciat amb un pacient, després que s'hagi sotmès a quatre setmanes de preparació a la Unitat de Diàlisi de l'Hospital de Terrassa; amb la finalitat de "perseguir la qualitat i eficiència" de l'atenció sanitària, segons ha informat aquest dimarts en un comunicat.

L'hemodiàlisi domiciliària té beneficis clínics, gràcies a les sessions freqüents --entre cinc o sis vegades per setmana-- perquè s'assembla més al funcionament de la mateixa ronyó i millora la tolerància a aquests processos i els paràmetres clínics i analítics.


Així mateix, suposa una flexibilització dels horaris, ja que s'adapta a les necessitats i a les característiques de cada pacient, facilitant la conciliació familiar i laboral.


L'atenció domiciliària la porten a terme professionals d'infermeria de la Unitat de Diàlisi domiciliària de l'Hospital de Terrassa, que ensenyen al pacient, en el mateix centre hospitalari, el muntatge i funcionament del monitor i la manera d'usar els controls i les cures perquè ho puguin fer a casa seva.


El projecte, conegut com a 'Hemodinn' i impulsat per la Conselleria de Salut, està emmarcat en el Programa de Compra Pública d'Innovació en Salut de la Generalitat i compta amb una subvenció del 50% de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).


'Hemodinn' està desenvolupant una plataforma digital per monitoritzar en l'habitatge del pacient les constants i dades clíniques clau, facilitant el seguiment i efectivitat del tractament, així com poder donar indicacions terapèutiques o consells de salut.




Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH