dimecres, 24 de febrer de 2021

Catalunya espera que el 40% de la població estigui vacunada al juny

|

La subdirectora general de promoció de la salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha indicat aquest dimarts en una roda de premsa que, "si van arribant les suficients dosis", Catalunya podria tenir entre el 30 i el 40% de la població vacunada en juny.


EuropaPress 3577218 subdirectora general promocio salut generalitat carmen caps sectretario

Carmen Cabezas i Josep Maria Argimon (EP)


Ho ha afirmat al costat del secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, amb el qual ha repassat la situació epidemiològica a Catalunya i l'administració de vacunes, que ha arribat a les 505.429 dosis.


Cabezas ha recordat que, tot i que Catalunya està centrant els esforços de vacunació a les residències i als sanitaris, ja ha començat a vacunar persones majors de 65 anys i professionals de serveis essencials.


Ha indicat també que la introducció de la vacuna AstraZeneca, que només s'administra a menors de 55 anys i ja s'està utilitzant per a personal de serveis essencials sense patologies, permetrà avançar la vacunació d'alguns grups de població.


"En les pròximes setmanes anunciarem que vam començar a vacunar persones de 45 a 55 anys, que són centenars de milers a Catalunya", ha indicat la doctora Cabezas, que ha explicat que serà necessari establir una estratègia selectiva a l'hora d'administrar les dosis.


Així, la responsable de vacunació de la Generalitat ha afegit que es van a "encavalcar" les etapes de vacunació previstes en un principi, i que col·locaven als menors de 55 anys sense patologies en l'última fase de vacunació, prevista per a principis d'estiu.


La doctora Cabezas ha explicat que la primera etapa de vacunació "està molt avançada" atès que ja tenen les dues dosis el 83,7% dels ancians en residències (44.977 persones), el 65,3% dels treballadors dels asils ( 27.450) i el 58,4% dels sanitaris (54.194).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH