sèries

Netflix estrenarà la sèrie sobre la primera dona que va denunciar l'assetjament sexual d'un polític a Espanya

El cas de la Nevenka Fernández arribarà el 5 de març

per NacióDigital , 23 de febrer de 2021 a les 18:42 |

Netflix abordarà un dels casos més sonats de la història política i de les reivindicacions feministes dels últims temps a Espanya. El cas de Nevenka Fernández, la primera dona que va denunciar l'assetjament sexual d'un polític a l'Ajuntament de Ponferrada, convertint-se en el primer càrrec públic polític acusat i condemnat per assetjament sexual. La multinacional elabora una sèrie documental que aterrarà a la plataforma el 5 de març i estarà dirigida per Maribel Sánchez-Maroto.


Els fets van ocórrer el setembre del 2000, quan va demanar la baixa per depressió al consistori de Ponerrada i es va traslladar a Madrid. Nevenka, que llavors tenia 24 anys, va denunciar haver estat assetjada sexualment i laboralment pel llavors alcalde de Ponferrada Ismael Álvarez, del Partit Popular -i del mateix partit que ella-, un cop havien acabat la relació de parella que havien mantingut uns pocs mesos.

El 26 de març de 2001 Nevenka Fernández va denunciar públicament a Ismael Álvarez per assetjament sexual. L'abril de 2001 va ratificar la querella per assetjament davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid declarant iel 30 de maig de 2002, Álvarez va ser condemnat.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació