dijous, 25 de febrer de 2021

Casado reivindica la democràcia constitucional davant "els nostàlgics de les dues Espanyes"

|

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha reivindicat aquest dimecres la democràcia constitucional davant "els nostàlgics de les dues Espanyes" i ha defensat els avanços a Espanya durant els governs de Mariano Rajoy, José María Aznar i Felipe González en contrast amb la gestió de José Luis Rodríguez Zapatero i Pedro Sánchez.


El president de PP, Pablo Casado, a la tribuna de Congrés dels Diputats.

Pablo Casado (EP)


Després d'escoltar la compareixença de Sánchez al Ple de Congrés, Casado ha iniciat el seu discurs referint-se a l'aniversari de l'intent de cop d'Estat del 23 de febrer de 1981 i elogiant l'actuació "determinant" del Rei Joan Carles I per avortar-i el paper de l' llavors president de Govern, Adolfo Suárez, que "va representar a tot el poble espanyol unit en la defensa de la Constitució i les llibertats".


Al fil d'això, ha lamentat que els partits independentistes i nacionalistes no participessin en l'acte de commemoració del 23-F celebrat aquest dimarts a la cambra baixa i ha condemnat les "inadmissibles" declaracions d'alguns grups parlamentaris "radicals independentistes".


Casado ha celebrat l'etapa d ' "èxit i reconciliació" que va arrencar el 1975 amb la Transició a la democràcia i ha assenyalat que la "concòrdia" va ser possible perquè els polítics de llavors no van buscar "la victòria d'una meitat d'Espanya sobre l'altra" .


"Espanya es construeix contra els que van metrallar aquest hemicicle, contra els terroristes que ens van assassinar durant 40 anys i contra els radicals que sembren de violència avui els nostres carrers, animats inacceptablement per partits presents al Consell de Ministres", ha apuntat.


RAJOY, ENTRE LES "ETAPES NEGRES" DE ZAPATERO I SÁNCHEZ


A continuació, el president del PP ha dit "els nostàlgics de les dues Espanyes" que un militar del règim franquista com Manuel Gutiérrez Mellado "va ser el símbol de la defensa de la llibertat" enfront dels colpistes que van irrompre al Congrés el 1981 i que una "exiliada" com Dolores Ibárruri ocupava un lloc destacat a la Mesa de la Cambra.


En la seva opinió, en aquella època els espanyols es van reconciliar i van establir les bases de la democràcia i la convivència, i el que han de fer les generacions actuals és conservar-les. Així, ha recordat que Suárez va convocar les primeres eleccions democràtiques, González va assumir per primera vegada la presidència europea i Aznar va impulsar la creació de l'euro.


En canvi, Zapatero "va deixar una devastació econòmica i una agenda de divisió moral i territorial" i Sánchez "s'ha dedicat a l'exhumació de Franco i a pactar amb batasunes i independentistes que ahir demanaven tombar el règim del 78", ha criticat Casado, que ha destacat que, enmig d'aquestes dues "etapes negres", Rajoy "va aconseguir evitar la fallida d'Espanya", una frase que ha generat rialles a l'hemicicle.


El líder popular considera que mentre uns governs "van continuar el camí iniciat amb la Constitució" i van deixar un país "clarament millor de què van trobar", altres van donar lloc a "un país invertebrat, institucions afeblides, irrellevància internacional i depressió econòmica".


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH