ESPORTS

El negoci de Griezmann amb un altre jugador del Barça

L'esportista ha invertit en una empresa de 'cromos' virtuals

per NacióDigital , Barcelona, 25 de febrer de 2021 a les 17:19 |
Griezmann, en una imatge d'arxiu. | FC Barcelona
El jugador del Barça Antoine Griezmann té una cara menys coneguda, la d'empresari. L'esportista ha invertit en la ronda de finançament de Sorare, una plataforma on els usuaris poden col·lecionar i intercanviar targetes digitals de jugadors de futbol. La companyia ha recaptat 40 milions, segons Expansión, i té com a inversor el també jugador blaugrana Gerard Piqué.

La plataforma facilita als usuaris que puguin "convertir-se en el joc dintre del joc on els usuaris puguin connectar amb la seva passió", i va aconseguir vendre 3,5 milions de targetes al gener en 120 països.


La ronda d'inversió en la qual ha participat Griezzmann ha incorporat accionistes com Gary Vaynerchuck, inversor en Uber, Snapchat, Facebook o Twitter. Amb els fons recaptats, l'empresa llançarà una aplicació mòbil

Piqué va invertir-hi al desembre


Griezmann no és l'únic jugador del Barça que participa en aquest projecte. Piqué, inversor en altres empreses d'esport com ara Kosmos, va participar al desembre en una ampliació de capital de 3 milions d'euros amb Emmanuel Seuge, a través del fons que posseeix, Cassius Family.

Sorare compta amb 80.000 usuaris i només a l'Estat va vendre el 2019 targetes per valor de 300.000 euros. Cada cromo té el preu de sortida depenent del nivell del jugador i de l'equip en què juga, i es produeix una mena de subhasta entre els interessats a adquirir-lo. El més car fins ara ha estat el del jugador del París Saint-Germain Kylian Mbappé, pel qual es van pagar 55.000 euros.


Acords amb clubs com el Liverpool o el Madrid

Sorare té acords amb clubs com ara el Liverpool, el Paris Saint-Germain o el Bayern de Munic, i a l'Estat té aliances amb el Reial Madrid, el València, l'Atlético de Madrid i el Betis. Aspira a arribar a les vint principals lligues del món.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació