dissabte, 27 de febrer de 2021

El Gremi de Restauració recorrerà judicialment "l'insult" de la Generalitat amb les restriccions

|

El Gremi de Restauració de Barcelona denuncia l’actitud intransigent del Govern de la Generalitat. “Durant aquesta setmana se’ns ha temptejat, de manera completament informal, sobre la possibilitat de sumar unes poques hores d’obertura durant el matí i únicament de dilluns a divendres”, explica Roger Pallarols, director del Gremi.


"Volien que l’acceptéssim de bon grat i que avaléssim una gestió de la pandèmia que ens està portant a la ruïna més absoluta. Però la proposta, malauradament, era insuficient, es troba a anys llum del que en aquests moments necessiten els bars i restaurants per sobreviure." 


Varias personas en la terraza de un restaurante en el primer día en el que se retrasa el cierre de la hostelería a las 22 horas en la Plaza Mayor de Salamanca, Castilla y León (España), a 26 de fe


El Gremi de Restauració recorrerà judicialment "l'insult" de la Generalitat amb les restriccions @EP


"La nostra resposta ha estat que calia recuperar l’horari continu fins a les 21.30h i assumir que s’haurà de revisar el toc de queda perquè es puguin servir sopars. Seguir frenant la desescalada és un error del que l’economia de la ciutat trigarà lustres a refer-se”.


La pròrroga de les mesures, sense canvis, ha fet miques les esperances que havien generat les paraules del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, qui durant aquesta setmana havia especulat amb la idea de “donar aire” als sectors econòmics més colpejats per la crisi. 


“La restauració continua sent un d’aquests sectors, té el trist honor de ser l’activitat econòmica amb més treballadors en ERTO. Ara mateix la decepció entre els restauradors és enorme: Argimon no deia la veritat”.


Si bé els centres comercials reobriran de dilluns a divendres a partir de l’1 de març, la restauració situada en aquests equipaments continuarà tancada. La clausura es remunta al 16 d’octubre: des de llavors no han pogut obrir al públic ni un sol dia. “És una veritable condemna a mort, discriminatòria i arbitrària. 


Són famílies (amb nens, amb hipoteques, amb somnis) que es veuen abocades a la ruïna i a arrossegar deutes durant anys”.


El Gremi recorrerà judicialment la resolució quan es publiqui al DOGC. 

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH