dissabte, 27 de febrer de 2021

L'OMS alerta de la situació al Iemen: "És la major crisi humanitària del món"

|

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha demanat als donants que siguin "generosos" per ajudar a tallar la situació al Iemen.


Arxiu - El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, durant la roda de premsa diària sobre el coronavirus Covid-19. 21 febrer 2020.

Tedros Adhanom Ghebreyesus (EP)



"El Iemen és la major crisi humanitària del món, amb més de 20 milions de persones que necessiten ajuda humanitària. Més de 5 milions de persones estan ara en risc de fam. I ja hi ha mig milió de nens menors de cinc anys que podrien morir de fam en les pròximes setmanes, llevat que rebin tractament urgent. Tot això, mentre el ja fràgil sistema sanitari ha hagut de fer front a la COVID-19", ha ressaltat Tedros en roda de premsa aquest divendres des de Ginebra (Suïssa).


El màxim dirigent de l'OMS ha recordat que aquest dilluns els governs de Suècia i Suïssa i l'ONU organitzaran un esdeveniment virtual per a realitzar contribucions al Iemen.


"Aquesta crisi actual arriba en un moment, després d'anys de conflicte, en el qual hi ha una veritable oportunitat per a la pau al Iemen. Hem d'actuar en conseqüència. Fa dos anys, un generós finançament va ajudar a evitar la fam. Ha arribat el moment de fer un pas més. La situació actual és encara més greu. El Pla de Resposta 2021 inclou una petició de 3.850 milions de dòlars. Insto els donants a ser generosos", ha reclamat.




Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH