Avançament de l'entrevista a NacióDigital

Montero respon a Calvo per la crítica a la llei trans: «La identitat de gènere no és un capritx, és un dret»

La ministra d'Igualtat es mostra "oberta a millorar el text" que genera friccions amb el PSOE, però adverteix la vicepresidenta espanyola que "els drets de les persones LGTBI no es negocien"

per Joan Serra Carné / Sara González , 6 de febrer de 2021 a les 08:00 |

Primera resposta de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, a les crítiques de la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, pel contingut de l'esborrany de la llei per protegir els drets de les persones trans, que ha generat friccions entre Unides Podem i el PSOE. En una entrevista a NacióDigital, Montero ha afirmat que "els drets de les persones LGTBI no es negocien": "La identitat de gènere o l'orientació sexual no són capritxos, és un dret". La ministra respon així al malestar expressat per Calvo, que dijous va demanar que la futura llei aportés "seguretat jurídica". "Em preocupa fonamentalment la idea de pensar que el gènere s'elegeix per la mera voluntat", va dir la vicepresidenta del PSOE per discutir la proposta liderada per Podem.


En la conversa amb aquest diari -de la qual aquesta informació n'és un avançament-, la ministra d'Igualtat s'ha mostrat "oberta a millorar el text" sense cedir en allò que considera essencial, la defensa del "dret a l'autodeterminació de la identitat de gènere". "Forma part de la identitat d'una persona, del que és. I, per tant, és un dret fonamental. Així ho diu la nostra jurisprudència i així ho diuen tots els organismes internacionals", ha insistit Montero, que assegura que vol ser "molt respectuosa" amb "el fort debat intern" al PSOE, perquè es tracta del "soci de govern".

La ministra d'Igualtat recorda en l'entrevista que l'esborrany del projecte de llei que han elaborat, en col·laboració amb una vintena d'organitzacions, té "la mateixa redacció" que una proposició de llei impulsada pel PSOE el 2019 i que es va aprovar per unanimitat al Congrés, amb el vot favorable també del PP. Aquella votació es va produir abans que Vox obtingués representació a les Corts espanyoles. "Tenim una sort: a banda de les legítimes diferències que tinguem, disposem d'un consens sobre la necessitat de regular el dret a l'autodeterminació de la identitat de gènere", ha recalcat en referència a la proposta validada en seu parlamentària el 2019.


Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació