coronavirus

Els quatre factors de risc predominants en els pacients greus amb Covid-19

Un estudi assenyala el nombre d'hospitalitzacions per coronavirus impulsades per una patologia prèvia

per NacióDigital , 26 de febrer de 2021 a les 18:00 |
Un home fent-se la PCR | CatSalut
Un estudi de modelització suggereix que la majoria de les hospitalitzacions per Covid-19 d'adults són atribuïbles a, com a mínim, una d'aquestes quatre patologies prèvies: obesitat, hipertensió, diabetis i insuficiència cardíaca, en aquest ordre, segons publiquen els seus autors al Journal of the American Heart Association (JAHA).

La investigació, dirigida per investigadors nord-americans, va utilitzar una simulació matemàtica per estimar el nombre i la proporció de'hospitalitzacions per Covid-19 que es podrien haver previngut si la població no patís aquestes afeccions de tipus cardiometabòlic.


"Sabem que els canvis en la qualitat de la dieta, fins i tot sense pèrdua de pes, milloren ràpidament la salut metabòlica en només sis", defensa Dariush Mozaffarian, autor principal de l'estudi i degà de l'Escola Friedman. "És crucial provar aquests enfocaments d'estil de vida per reduir les infeccions greus per Covid-19", insisteix.


Els investigadors van calcular que, entre les 906.849 hospitalitzacions totals per Covid-19 que havien patit adults nord-americans fins al 18 de novembre de 2020: el 30% (274.322) van ser atribuïbles a l'obesitat; 26% (237.738) a hipertensió; 21% (185.678) a la diabetis; i el 12% (106.139) a insuficiència cardíaca.

Quan es van combinar els números de les quatre condicions, el model assenyala que el 64% (575.419) de les hospitalitzacions per Covid-19 es podrien haver previngut. Les quatre afeccions es van triar en funció d'altres investigacions publicades a tot el món que mostren que cadascuna és un indicador de resultats greus, inclosa l'hospitalització, entre les persones infectades amb Covid-19.


Altres notícies que et poden interessar

 



 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació