manifestacions

VÍDEOS i FOTOS Càrregues, corredisses i set detinguts a la manifestació antifeixista de Terrassa

Centenars de persones han participat en la mobilització d'abast comarcal

per Anna Mira / Sergi Baixas , Terrassa , 26 de febrer de 2021 a les 22:28 |

El Raval de Montserrat de Terrassa ha estat l'inici de la manifestació antifeixista d'aquest divendres 26 de febrer. Desenes de persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament egarenc per denunciar la "repressió" i actuacions policials fruit de les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél. Allà s'ha fet la lectura del manifest on s'han condemnat les actuacions policials i tot seguit han enfilat el carrer Cremat, creuant la plaça Vella per dirigir-se a la comissaria de la policia espanyola de la capital vallesana. 

 
Poc a poc s'ha anat sumant gent fins a ser centenars les persones vingudes d'arreu de la comarca del Vallès Occidental que s'han sumat a la protesta. Ha estat al carrer del Portal Nou on diverses furgonetes de la Brimo i l'Arro dels Mossos d'Esquadra han blindat el carrer per evitar l'accés a la comissaria. Allà, els manifestants han seguit amb les proclames en contra de les forces policials i han llençat diversos petards i pirotècnia als agents de la policia catalana. 

 
Després de diversos avisos i d'una situació cada vegada més tensa, els Mossos han carregat contra els manifestants i els han perseguit pels carrers de terrassa corrents i amb les furgones. 
 
Ha estat aleshores quan, amb els primers detinguts als cotxes policials, els Mossos han dispersat el gruix de la manifestació i han començat les corredisses pels carrers del centre de la ciutat. Durant més d'una hora, manifestants i policia anaven amunt i avall del centre i les principals vies com la Rambla d'Ègara on s'han efectuat un total de set persones detingudes, tres d'elles menors d'edat, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra. Pel que fa al balanç de ferits encara no hi ha balanç oficial. 
 
Els manifestants han cremat diversos contenidors a diferents punts del centre de la ciutat per impedir el pas de la policia catalana i han estat els Bombers els que s'han anat desplaçant per apagar-los. 
   
Per la seva banda, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha exigit en una piulada "que s'aturin els atacs vandàlics". "La lliberta d'expressió no es defensa d'aquesta manera", ha sentenciat. 
 

 

Participació