diumenge, 28 de febrer de 2021

Catalunya publica la pròrroga de restriccions i obre centres comercials

|

El centre comercial La Maquinista de Barcelona (Arxiu)

Centre Comercial La Maquinista (EP)

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dissabte la pròrroga de "la major part" de les restriccions per fer front al coronavirus, relaxant aquelles que afecten a l'obertura d'establiments i algunes activitats.


La resolució explica que aquestes mesures entraran en vigor dilluns, quan vencen les actuals, i s'allargaran fins al 8 de març.


Pel que fa als centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats, podran obrir de dilluns a divendres sempre que limitin el seu aforament al 30% i garanteixin mesures de seguretat.


En l'àmbit esportiu, es permetrà superar les sis persones per a activitats grupals en espais a l'aire lliure i tancats que compleixin les condicions de ventilació, mentre que les piscines podran arribar a un aforament del 50%.


I en l'educació, es permet als alumnes escolars desplaçar-se fora de la seva comarca i passar la nit fora --mantenint els grups bombolla--.


"MOLTA PRECAUCIÓ"


L'informe de l'Agència de Salut Pública de la Generalitat destaca que "la progressió de la davallada de la corba pandèmica en aquesta tercera onada, que avança a un ritme molt lent, obliga a actuar amb molta precaució".


Les noves mesures es consideren "proporcionals, idònies, necessàries i justificades", i tenen per objectiu minimitzar la mobilitat i les interaccions socials.


Altres mesures, com el toc de queda de 22.00 a 6.00 hores, l'horari d'obertura de l'hostaleria, el tancament del comerç els caps de setmana i el confinament comarcal, es mantenen.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH