protestes

Càrregues dels Mossos i enfrontaments amb la Guàrdia Urbana en una nova jornada de protestes a Barcelona

La comissaria de la policia local barcelonina de la Rambla ha estat atacad amb objectes incendiaris

per Victor Rodrigo / Carlos Baglietto , 27 de febrer de 2021 a les 20:22 |
Un furgó de la Guàrdia Urbana de Barcelona, atacat | Carlos Baglietto
Nova jornada de protestes a tot el país, en el marc de les manifestacions de les últimes dues setmanes per l'alliberament de Pablo Hasél, el dret a l'autodeterminació i contra els abusos policials. Almenys deu persones han estat detingudes per diversos actes vandàlics aquest dissabte a Barcelona en una nova nit de protestes. Almenys un d'ells està relacionat amb la crema de la furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Aquest dissabte s'han produït nous incidents a Barcelona, en enfrontaments dels manifestants amb la policia local i els Mossos d'Esquadra. La Guàrdia Urbana ha rebut el llançament de diversos objectes incendiaris i pirotècnia a la comissaria de la Rambla. Una furgoneta ha quedat inutilitzada i almenys un agent era a l'interior del vehicle quan li han calat foc amb líquid inflamable. Els Mossos, per dispersar els manifestants, han tornat a protagonitzar diverses càrregues.

  Milers de persones s'han manifestat pel centre de Barcelona convocats per diversos col·lectius, entre els quals Arran, la CUP, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Endavant i els CDR, amb reivindicacions com "l'amnistia total", l'autodeterminació, la dissolució dels antiavalots dels Mossos i "pa, sostre i treball".
 
  La manifestació s'ha celebrat sense incidents fins que un grup de persones han començat a trencar els vidres de diverses entitats bancàries al Raval i a les proximitats del Passeig de Colom. Han llançat contenidors a terra i la tensió ha augmentat de manera exponencial quan s'han enfrontat a un dispositiu de la Guàrdia Urbana de la capital catalana. Han llançat un còctel molotov i després han cremat un furgó amb líquid inflamable.
 
El lema de la pancarta és Fins que caiguin! Res a perdre, tot a guanyar. També s'hi veuen pancartes i es fan crits per reclamar la llibertat del raper Pablo Hasel. Altres motius de la convocatòria són la derogació de la 'llei mordassa', la reforma laboral, la regulació dels lloguers o contra els desnonaments. La marxa ha començat cap a dos quarts de set de la tarda des de plaça Universitat.
  Prèviament, s'havien convocat a les cinc columnes per sortir des de la plaça de Sants, la plaça Lesseps i la Gran Via amb Marina. Una vintena de furgonetes dels Mossos d'Esquadra ja estaven abans de les sis de la tarda a les proximitats del punt d'inici de la manifestació i, una estona abans de l'inici de la marxa, agents dels Mossos han fet alguns registres a les sortides de plaça Catalunya. L'helicòpter dels Mossos segueix la marxa.

Mobilitzacions a tot el territori

Un centenar de persones s'han manifestat pels carrers del centre de Tarragona per reclamar la llibertat del raper Pablo Hasel i també dels detinguts que hi ha hagut arran dels aldarulls dels últims dies. La manifestació ha començat a la plaça de la Font i està previst que recorri diversos carrers del centre de la ciutat fins arribar a la plaça Imperial Tarraco.
 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació