successos

Assalten una caserna de la Guàrdia Civil de Toledo per robar armes i uniformes

Han detingut diverses persones

per NacióDigital , 27 de febrer de 2021 a les 18:36 |
La Guàrdia Civil investiga els fets | Europa Press
L'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha denunciat l'assalt al lloc de Villafranca de los Caballeros (Toledo) i la sostracció de "diverses pistoles i uniformes oficials" a més d'estris personals que els agents tenien guardats a les seves taquilles.

La mateixa Guàrdia Civil ha detingut diverses persones aquest dissabte a la localitat de Camuñas, relacionades amb l'assalt a la caserna. Fonts de la Delegació de Govern han confirmat a Europa Press que les persones detingudes --de les quals no hi havia cap més dades- comptaven amb antecedents. A més, dins del procés d'investigació posat en marxa, la Guàrdia Civil està a l'espera de l'autorització judicial per fer registres relacionats amb aquests fets.


En un comunicat, l'AEGC ha indicat que aquesta acció, que es va dur a terme la passada nit, no ha fet més que confirmar les denúncies que realitzen sobre la situació de llocs que, com aquest, compten amb "escàs personal i sense mesures de protecció". Segons han detallat, llocs com aquest són "un pastís per als delinqüents que saben que no trobaran cap resistència, perquè en molts d'ells ni tan sols viuen i als agents i per tant romanen més hores sense vigilància que amb ella".

Per AEGC, que ha passat a Villafranca de los Caballeros és un "nou avís al Ministeri de l'Interior perquè prengui d'una vegada mesures que evitin aquests assalts", lamentant que la "deixades" que mostren els responsables "deixa als guàrdies civils en mans de la destinació o de la sort i esperant que quan es repeteixi no siguin ells els afectats".


 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació