procés català

Iceta torna a posar sobre la taula l'indult dels presos polítics

El ministre de Política Territorial condiciona la represa de la taula de diàleg quan es configuri govern a Catalunya

per NacióDigital , 28 de febrer de 2021 a les 14:03 |
Miquel Iceta | Adrià Costa
El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha tornat a posar sobre la taula la possibilitat de la concessió de l'indult als presos polítics. En una entrevista a El País no ho ha comparat amb la legalització del Partit Comunista Espanyol (PCE), sota el govern d'Adolfo Suárez, però ho ha utilitzat com a exemple. 

Iceta ha respost així al cost polític que suposaria la mesura, sense l'aval de Fiscalia i el Tribunal Suprem. "Però quan un governa, la seva principal obligació és amb el present i el futur de país al qual serveix. Si arribes a la conclusió que has de prendre una decisió que pot tenir costos polítics, però consideres que és imprescindible, la prens". 


El socialista ha admès que es un tema de "grisos" i ha subratllat que cal "encertar" amb aquesta mesura, per això s'estan prenent el seu temps "per estar segurs" de fer-ho. Tot i així, no es posiciona el sentit de l'indult: "Per què tothom dona per fet que el concedirem?", ha qüestionat. 

El titular de Política Territorial també ha assenyalat que la taula de diàleg es reprendrà quan "hi hagi govern a Catalunya i es posin d'acord els dos presidents" i que és un dels temes que duu en el seu nou càrrec a l'executiu espanyol. 




 


 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació