País Valencià

Desarticulen un laboratori de droga clandestí al País Valencià

S'han detingut 30 persones implicades en l'activitat il·legal

per NacióDigital , 28 de febrer de 2021 a les 16:52 |
Imatge del laboratori | Europa Press
Agents de la policia espanyola han desarticulat a la localitat alacantina d'Almoradí una organització criminal dedicada presumptament a la producció i distribució de grans quantitats de substàncies estupefaents. En l'operatiu s'ha desmantellat un laboratori clandestí de processament de clorhidrat de cocaïna que es trobava a ple rendiment i amb una capacitat de producció de 600 quilograms mensuals. A més, un total de 30 persones han estat detingudes.

Les investigacions van començar al mes de gener de l'any passat, quan els agents van tenir coneixement d'un important desviament de substàncies químiques a la zona d'Alacant, la destinació de les quals era el laboratori clandestí. Els agents van ubicar i van identificar l'organització, el líder era un individu resident a Alacant que comptava amb antecedents per tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes, ha informat la policia espanyola en un comunicat.


L'organització es trobava perfectament estructurada i compartimentada. Així, després d'aconseguir la creació d'aquesta substància estupefaent en els laboratoris, una altra part s'encarregava de la seva distribució als membres encarregats de fer la venda a mitjana i petita escala.

D'aquesta manera, en una primera fase es va atacar la cadena de distribució mitjançant un dispositiu de vigilància i seguiment sobre un dels vehicles d'un dels membres principals de l'organització, conduït per dos individus encarregats de la distribució.


Durant el transcurs d'aquest dispositiu, els policies van detectar diverses parades d'interès, així com una cita amb un tercer individu desconegut. Les "nombroses" mesures de seguretat que prenien van fer sospitar als agents que poguessin fer "passades" de substàncies estupefaents, per la qual cosa van procedir a la seva identificació i control. A l'interior del vehicle van trobar 18.120 euros i 4,2 grams de cocaïna, així com un compartiment secret on guardaven la substància estupefaent per realitzar aquests "passades".

Per tot això, la policia espanyola va detenir els dos individus i va sol·licitar els manaments per procedir a l'entrada i registre de dos domicilis, on van intervenir un total de 400 grams de cocaïna aproximadament, 486.620 euros en metàl·lic i dos vehicles d'alta gamma. També van detenir tres persones més.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació