La seguretat pública a Catalunya: "Jo te la vaig donar; jo te la trec"

|

Als partits secessionistes a Espanya cal agrair-los que mai hagin estat ambigus respecte a l'objectiu central que impregna totes les seves polítiques públiques: Separar-se de Espanya

Per avançar en els seus objectius parcials, el primer que li van exigir al Govern d'Espanya va ser una policia pròpia, que d'una banda tallés els llaços d'unió i informació amb la resta del sistema de seguretat pública i per un altre que establís les bases del futur desenvolupament dels seus propis "gudaris bascos" o de la seva "Exèrcit nacional de Catalunya"


EuropaPress 3568002 altercats manifestació suport raper Pablo Hasél dimecres 17 febrer 2021

Manifestacions a Barcelona (EP)


Tan sols aquestes 2 regions espanyoles, Euskadi i Catalunya, es van obstinar i van aconseguir tenir policia pròpia.


Dins el paquet de traspàs de competències del Sistema d'Ensenyament o Sanitat Pública, van ser els competents en aquells moments: mestres i personal sanitari.


No va ser així en Seguretat.


Van exigir una policia "ex-novo" tolerant un exigu 10% en el millor dels casos de membres el CNP o GGCC; renunciant a l'enorme cabal de coneixements i experiència professional d'aquests cossos, als membres se'ls va expulsar d'aquestes CCAA amb trasllats forçosos.


En la selecció interna dels nous policies, va prevaler de manera especial el criteri de fidelitat nacionalista. Just el mateix que fes abans el règim de Franco que els exigia "fidelitat als principis del Moviment Nacional"


En la promoció de comandaments, aquests criteris es van forçar al màxim i avui el 90% dels quadres directius són independentistes declarats.


Durant 2016 i primera meitat de 2017, a Catalunya es va reorganitzar tota la cúpula de comandaments per preparar "els fets d'Octubre". Aquí es va produir l'ascens de Trapero, després de la famosa "paellada de Cadaqués amb Puigdemont i Rahola"


Aquesta descripció dels fets explica per si sola, el trist paper del CME durant el procés de sedició de la Generalitat el 2017.


Inhibició policial, quan no obstrucció a altres cossos policials o col·laboració explícita amb la direcció política de la Generalitat.


El 155 i les posteriors sentències judicials, van posar les coses al seu lloc i van calmar una mica les aigües en el CME.


Aprofitant el interregnes post 14-F, amb la crema de Barcelona durant 7 dies consecutius, per part dels nous lumpen-Atilas, han tornat a ballar-la.


El CME ha aparegut públicament lligat de mans. Famèlics, coixos i mancos, sotmesos per la seva sectària i incompetent direcció política.


Els serveis apareixien minvats, pocs i retinguts. Amb ordres expresses de deixar fer.

Algunes denúncies davant seu judicial ja han estat presentades contra els responsables de la Generalitat per "desistiment de funcions i prevaricació"


S'imaginen vostès com va a ser el paper d'aquests professionals sota un probable Govern de l'extrema dreta nacionalista catalana?

El "tripartit del terror"

S'imaginen vostès a un conseller d'Interior que pertany a les files dels incendiaris de la CUP, al comandament del CME?

Ja han anunciat les seves primeres mesures: Dissolució de la BRIMO.

El que els comerciants, veïns i ciutadans de Barcelona han patit aquests darrers 7 dies serà una broma comparat amb el que els espera.

Com especialista i expert en a l'àmbit de la Seguretat Pública, vull recordar que la competència de Seguretat és EXCLUSIVA de l'Estat i està cedida, com diu la LOCFS 2/1986 cas de Catalunya i Euskadi perquè aquestes "coadjuvin en el seu manteniment"

L'article 149.1.29 de la Constitució Espanyola es dedica a deixar clar que "la Seguretat Pública és una competència EXCLUSIVA de l'Estat i el seu manteniment correspon al Govern de la Nació"

I per si quedés algun dubte, l'article 104 CE diu que

"Totes les forces i cossos de seguretat estan sota la dependència del Govern Espanyol"

Resumeixo: Uns són titulars responsables; altres coadjuven de forma delegada.

És a dir, seguint la frase bíblica de "Jo te la dono, jo te la trec"

l'últim titular d'aquesta responsabilitat pública pot fer-REVERSIBLE en qualsevol moment si es produeixen les causes que ho justifiquin.


Si arriba a materialitzar-se el "Govern de la terror" de l' "ho tornarem a fer" i el "hi ha d'implementar la DUI i la república catalana"

al Govern Espanyol no li quedarà més remei que aplicar un 155 selectiu i recentralitzar aquesta competència; deixant al CME a les ordres directes del Ministeri d'Interior.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH