DEFUNCIÓ

Mor Quique San Francisco

L'actor estava des de feia dos mesos ingressat a l'UCI per una pneumònia greu

per NacióDigital , Barcelona, 1 de març de 2021 a les 15:51 |
L'actor, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
L'actor i humorista Quique San Francisco ha mort aquest dilluns amb 65 anys, segons ha informat la Unió d'Actors i Actrius. Estava ingressat des de fa dos mesos a la unitat de cures intensives d'un centre hospitalari de Madrid per una pneumònia lateral greu, que es desconeix si va ser causada per la Covid-19.

L'humorista havia patit diversos problemes de salut els darrers anys, alguns causats per un accident de trànsit l'any 2002 que va causar-li problemes de mobilitat i el va obligar a moure's en cadira de rodes. 


Al llarg de la seva trajectòria, San Francisco ha participat en 70 pel·lícules i 40 obres de teatre. En la seva filmografia s'inclouen títols del cinema quinqui com ara El pícaro, que el va dur a la fama; Navajeros' (1980), La mujer del ministro'(1981), Colegas (1982) y El pico (1983).

També va actuar com a personatge secundari en pel·lícules com ara Orquesta Club Virginia (1992), Acción mutante (1993), Tirano Banderas (1995), La ley de la frontera, Belmonte (1995), o París-Tombuctú (1999).


En els darrers anys era més conegut per la seva aparició en televisió, on va ​formar part des del 2001 fins al 2008 del repartiment de la sèrie Cuéntame cómo pasó. També era un participant habitual de programes d'humor com ara El Club de la Comedia, del qual va ser un dels rostres més populars. L'actor tenia previst representar la funció teatral La penúltima el 23 de gener, però es va suspendre per motius de salut.

 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació