Nova legislatura

Junts demana a ERC i CUP un front «antirepressiu» per defensar la sobirania del Parlament

La vicepresidenta de la formació, Elsa Artadi, sol·licita als partits independentistes un canvi d'actitud per protegir la cambra catalana de les ingerències judicials després de la querella al president i membres de la mesa

per NacióDigital , 1 de març de 2021 a les 14:30 |
La vicepresidenta i portaveu de Junts, Elsa Artadi, aquest dilluns | Junts
La vicepresidenta i portaveu de Junts, Elsa Artadi, ha traslladat a ERC i la CUP la necessitat d'acordar un front "antirepressiu" al Parlament que permeti la defensa de la sobirania de la cambra catalana en la propera legislatura. La proposta defensada per Artadi aquest dilluns es produeix després que hagi transcendit que la Fiscalia ha presentat una querella per desobediència al Tribunal Constitucional (TC) contra el president del Parlament, Roger Torrent, i tres membres de la mesa -Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado- per admetre a tràmit l'octubre passat dues resolucions que reivindicaven el dret d'autodeterminació i la reprovació de Felip VI, en resposta a la sentència de l'1-O.

"Fem una crida a acordar com actuarem per defensar la sobirania de Parlament", ha subratllat Artadi, que ha considerat que la cambra catalana "no ha representat" el conjunt dels ciutadans en la darrera legislatura quan s'han produït ingerències judicials. De fet, la portaveu de la formació ha definit de "submís" el comportament del Parlament i ha demanat "blindar" la legislatura que ara comença. Junts també ha denunciat que, després de les eleccions del 14 de febrer, la "repressió ha tornat a escalar". Artadi ha citat la querella contra els membres independentistes de la mesa del Parlament com a exemple que no s'està "desjudicialitzant el conflicte".


La formació presidida per Carles Puigdemont també s'ha pronunciat sobre els incidents dels darrers dies arreu de Catalunya -especialment a Barcelona-, en el marc de les manifestacions de protesta per l'empresonament de Pablo Hasél. Tot i que Junts s'havia mostrat molt crítica amb l'actuació dels Mossos d'Esquadra -tot i pilotar la conselleria d'Interior-, aquest dilluns Artadi ha volgut verbalitzar una "condemna rotunda" pels actes de "violència" succeïts en els aldarulls. I ha agraït les iniciatives del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per buscar solucions a la situació. "Ens oferim per col·laborar en el que faci falta per aturar la violència", ha destacat Artadi.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació