Tota l'actualitat, minut a minut

Segueix, en directe, el que està passant a Catalunya i al món

per NacióDigital , 2 de març de 2021 a les 06:00 |
 09:16 

 08:54 

 07:51 

 07:19 

 07:04 

 07:03 
Les portades

La detenció de l'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu marca el recull de portades dels principals diaris de paper catalans i espanyols.

 07:02 

 22:06 

 21:51 
El SEPC convoca una vaga d'estudiants pel 8-M

El SEPC ha anunciat una vaga estudiantil feminista el 8 de març, segons expliquen "per combatre aquest sistema que ens violenta i ens oprimeix". "Les estudiants creiem en la necessitat de lluitar contra un sistema capitalista i patriarcal que ens redueix a mercaderies", ha expressat el sindicat d'estudiants en un comunicat. 

 21:48 
França amplia l'ús de la vacuna d'AstraZeneca fins als 75 anys

França ha aprovat l'ús de la vacuna d'AstraZeneca per a persones d'entre 65 i 75 anys, un canvi ja que fins ara el límit d'edat per a aquest fàrmac estava situat en els 65 anys. Els experts creuen que aquest fàrmac, com els de Moderna i Pfizer, té una eficàcia "notable", segons ha explicat el ministre de Sanitat, Olivier Véran. 

 21:29 

 20:53 
ATENCIÓ |

 20:40 
Un grup de persones s'encadena al pati de la Paeria de Lleida per exigir que s'aturi la "repressió" contra el jovent

Un grup de vuit persones s'ha encadenat aquesta tarda al pou que hi ha al pati del Palau de la Paeria de Lleida per exigir que es posi fi a la "repressió" contra el jovent i demanar "la depuració de responsabilitats als Mossos d'Esquadra". Així ho ha explicat a través de les xarxes socials una de les persones que participa en l'acció de protesta. "Estem al costat dels joves, lluita no violenta", afegeix en la publicació. Les persones encadenades mostren cartells en què s'hi pot llegir el lema "#ProuRepressió".

 20:31 
Junts porta la querella contra la mesa del Parlament al Tribunal d'Estrasburg

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha enviat una còpia de la querella de la Fiscalia contra els membres independentistes de la mesa del Parlament al Tribunal d'Estrasburg. "Sabíem que aquesta querella arribaria, per això el 10 de juliol vàrem presentar una demanda contra Espanya al Tribunal d'Estrasburg i avui els hem enviat una còpia de la querella de la Fiscalia", ha explicat Costa a través de Twitter. La Fiscalia sosté que Roger Torrent, Eusebi Campdepadrós, Adriana Delgado i el propi Costa van desobeir el Tribunal Constitucional permetent la tramitació i debat de dues resolucions sobre el dret a l'autodeterminació de Catalunya i contra la monarquia. Informa Bernat Surroca.

 20:32 
Fernando Simón augura un panorama de la pandèmia molt diferent en un mes i mig

El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries ha demanat aquest dilluns un esforç per mantenir les mesures de control de la pandèmia, i ha augurat que "en un mes o un mes i mig" el panorama serà molt diferent, gràcies a l'acció de les diverses vacunes que des de principi d'any s'estan administrant. Diu que són "clau".

 20:26 

 20:14 

 20:01 

 19:47 

 19:38 
Comunicat dels Mossos sobre la detenció de la cúpula del Barça

Els Mossos han confirmat a través d'un comunicat la detenció de l'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu, el CEO del club Òscar Grau, el responsable dels serveis jurídics, Roman Gómez Ponti, i la ma dreta de Bartomeu, Jaume Masfarrer, pel cas del Barçagate. La policia catalana ha explicat que efectius de l'Àrea Central de Delictes Econòmics de la Divisió d'Investigació Criminal han dut a terme diverses actuacions en el març d'una investigació per presumptes delictes relatius al patrimoni i l'ordre socioeconòmic. En total s'han fet quatre detencions i cinc entrades i registres a les oficines del club i domicilis particulars per trobar material útil per a la investigació. Els Mossos han destacat l'actitud i la col·laboració de l'entitat blaugrana en tota la investigació. 

 19:31 

 19:30 

 19:27 
TV3 estrenarà el 8-M una pel·lícula sobre Frederica Montseny

TV3, À Punt Mèdia i IB3 estrenaran simultàniament el 8 de març el film Frederica Montseny, la dona que parla, sobre la líder anarquista catalana. Es tracta de la primera aproximació en forma de llargmetratge de ficció a un personatge clau de la història de l'estat espanyol: la primera dona que va exercir de ministra a un govern europeu, el de la Segona República. Coproduïda amb Distinto Films, la cinta està dirigida per Laura Mañá i protagonitzada per Màrcia Cisteró, a la pell de la líder anarquista i figura cabdal de la història d’Espanya. 

 19:20 

 18:58 

 17:56 
Bartomeu declararà a la comissaria de les Corts

L'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu declararà a la comissaria dels Mossos de les Corts. Segons avança La Vanguardia, està previst que els quatre dirigents detinguts declarin a les 18.30 hores.

 17:37 

 17:30 
Un centenar de pensionistes es mobilitzen a Barcelona contra la bretxa de gènere en les pensions i el Pacte de Toledo

Un centenar de pensionistes i jubilats s'han concentrat aquest dilluns a la plaça Universitat de Barcelona per mostrar el seu rebuig a la bretxa de gènere en les pensions i al Pacte de Toledo. En aquesta concentració han cremat la carta rebuda pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, i s'han pogut llegir pancartes com: 'Governi qui governi les pensions es defensen' o 'No al Pacte de Toledo'. La COESPE i els moviments socials de pensionistes han organitzat diverses manifestacions arreu de l'Estat.

 17:17 
Felip VI i Sánchez visitaran la planta de Seat Martorell divendres

Felip VI i el president espanyol, Pedro Sánchez, visitaran la planta de Seat Martorell segons informa El Periódico. Segons el mitjà, en aquests moments els gabinets del cap d'Estat i de Sánchez preparen el desplaçament que havia de ser el passat desembre, però es va ajornar perquè el cap de l'executiu va estar en quarantena preventiva.

 16:48 

 16:29 

 15:29 

 15:28 

 15:23 

 15:23 

 15:11 

 15:06 
Colau no respon preguntes després de la reunió amb el Govern pels aldarulls

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha respost preguntes de la premsa després de la reunió mantinguda amb el Govern sobre els aldarulls en manifestacions que s'han produït a Barcelona els darrers dies. El motiu és l'assistència a una reunió amb els presidents de grups municipals de l'Ajuntament, que començava a les tres de la tarda. Colau s'ha limitat a fer una breu valoració de la trobada i ha cedit la responsabilitat de respondre les preguntes al tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle.

 15:01 
Sàmper demana a Arran que les manifestacions no siguin «violentes»

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha demanat a l'organització Arran que les noves manifestacions de protesta que es convoquin pròximament no siguin "violentes". Sàmper ha fet extensiva la crida a la resta d'organitzacions polítiques que convoquin mobilitzacions i ha demanat "no confondre el dret a protesta amb la violència".

 14:55 
Sàmper descarta que el model policial es pugui redefinir «en 15 dies»

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha descartat que el model policial d'antiavalots i més concretament la utilització de bales de foam es pugui definir "en 15 dies" en el marc de les negociacions per formar Govern. Sàmper ha insistit que qualsevol canvi requereix canvis legals i que, per tant, el debat s'ha de mantenir al Parlament.

 14:50 
Sàmper atribueix al «moviment anarquista» part de la responsabilitat dels aldarulls

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha atribuït part de la responsabilitat en els aldarulls registrats els darrers dies a Barcelona al "moviment anarquista". Sàmper ha assegurat que de les 14 persones detingudes el passat dissabte a la capital, 7 pertanyien a aquest "moviment", de les quals cinc eren italianes i una francesa.

 14:44 
Colau expressa la condemna «més ferma» contra la violència

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut expressar la condemna "més ferma" contra la violència, en referència als aldarulls dels darrers dies a Barcelona. Colau ha assegurat que alguns actes violents "han posat en risc" la vida de persones i ha destacat les cremades a un vehicle de la Guàrdia Urbana dissabte passat. "Una cosa és la llibertat d'expressió, l'altra actes de violència protagonitzats per poques desenes de persones", ha dit.

 14:39 
Sàmper llança un missatge d'unitat institucional de «rebuig a la violència»

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que el Govern i l'Ajuntament de Barcelona volen llançar un missatge d'unitat institucional de "rebuig a la violència", després de la reunió mantinguda amb l'alcaldessa, Ada Colau, en què també han participat la portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, i el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès. "Hem pogut veure que els actes violents no tenen res a veure amb el dret de manifestació".

 14:35 

 14:31 

 14:30 

 14:17 
Nicolas Sarkozy, condemnat a tres anys de presó

L'expresident francès Nicolas Sarkozy ha estat condemnat a tres anys de presó per corrupció i tràfic d'influències. El jutge el declara culpable per intentar subornar un magistrat a canvi d'informació privilegiada sobre una investigació sobre la seva campanya presidencial. Sarkozy ja està fora de la primera línia política, però continua sent força influent en la dreta francesa.

 14:14 
El jutge proposa processar Rato per blanqueig, corrupció i frau fiscal per les campanyes de publicitat de Bankia

El magistrat titular del Jutjat d'Instrucció 31 de Madrid ha tancat les diligències prèvies i proposar el processament de l'exdirector del FMI i exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato –juntament amb 14 persones més- per blanqueig de capitals, corrupció en els negocis i frau fiscal. Ara la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat podran presentar escrits d'acusació contra Rato i demanar ja que el condemnin per aquests fets. El magistrat considera que Rato i la resta dels investigats van cobrar comissions per l'adjudicació de campanyes de publicitat de Bankia els anys 2011 i 2012, quan Rato era president de l'entitat. Segons el jutge, Rato es va embutxacar 835.000 euros per aquesta via. El cas és una de les peces separades de la investigació sobre la fortuna de Rato, que es troba en llibertat condicional després de complir una quarta art de la condemna per les 'targetes black'.

 13:51 
Carrizosa diu que la querella de Fiscalia contra Torrent i la mesa significa que "l'estat de dret funciona"

Carlos Carrizosa s'ha congratulat per la querella de la Fiscalia contra el president del Parlament, Roger Torrent, i tres membres de la mesa per desobediència. Ha afirmat que vol dir que "l'estat de dret funciona". El dirigent de Ciutadans ha assegurat que seguiran "fent ús dels jutjats" quan la política no sigui suficient perquè "tots compleixin les resolucions dels tribunals i els requeriments de les autoritats". 

 13:42 
ERC sosté que les querelles de la Fiscalia "refermen" l'aposta pel camí del diàleg i la negociació però reclama "fets" a la Moncloa

ERC sosté que les querelles de la Fiscalia, com la que s'ha presentat aquest dilluns contra el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres independentistes de la mesa per desobediència "refermen" l'aposta pel camí del diàleg i la negociació amb la Moncloa. La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha reclamat al govern espanyol "voluntat política, ambició i fets amb la desjudicialització", així com compromís per reprendre la negociació sobre el conflicte. També ha exigit al govern de Pedro Sánchez que exposi quina és la seva proposta per a Catalunya. Informa Sara González

 13:31 
ERC defensa que la presidència del Parlament recaigui sobre una persona independentista i d'esquerres

ERC ha rebutjat la proposta que el consell nacional dels comuns ha aprovat aquest cap de setmana per formar un govern de les dues formacions que tingui l'aval extern del PSC. "No passarà, no hi haurà un Govern d'ERC amb l'aval del PSC, representem projectes contraposats", ha assegurat la secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, que ha afirmat que amb els socialistes "no hi ha res a pactar ni res a sumar". Ha subratllat que continuaran defensant un Govern ampli, independentista i d'esquerres i que aquesta vocació ha de traduir-se també en una presidència del Parlament independentista i d'esquerres. Informa Sara González

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació