BARCELONA: GÈNERE

Barcelona destina 2 milions d'euros a reduir l'escletxa digital de gènere

L'Ajuntament vol potenciar l'accés laboral de les dones al sector tecnològic

per NacióDigital , 2 de març de 2021 a les 12:45 |
Un espai de treball del 22@ a Barcelona | ACN
L'Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimarts un pla dotat amb 2 milions d'euros i que inclou 50 actuacions per reduir l'escletxa digital de gènere que hi ha a la ciutat. L'objectiu és fomentar l'accés laboral de les dones al sector digital i tecnològic.

Segons dades de l'Ajuntament, que ha presentat la mesura de govern a les portes del 8 de març, a la ciutat només el 26% dels llocs de treball del sector tecnològic són ocupats per dones i únicament un 8,6% ho fan en posicions tècniques.


La diagnosi de l'Ajuntament es basa en el context de pandèmia, en què l'atur femení és del 53% a Barcelona. Alhora, la demanda de professionals digitals ha augmentat un 80%, mentre que la demanda només ho ha fet un 23%. És per això que des del consistori es veu marge per a la incorporació de més dones a aquest sector.

Per això el consistori impulsarà ofertes formatives per millorar les competències tecnològiques de dones majors de 45 anys o cursos de reciclatge per a dones que han hagut d’interrompre la seva carrera. 


També es preveu fer una contractació pública responsable amb l’equitat de gènere. Es preveu la incorporació de clàusules de gènere als contractes amb proveïdors del sector tecnològic i la creació d’un equip de personal intern de dones tecnòlogues que potenciï la formació i capitació de la resta de dones de la plantilla municipal.

A més, es faran campanyes de comunicació per trencar estereotips de gènere i es crearà la xarxa de dones BcnFemTech de la ciutat. També es contempla l’activació de mesures encaminades a despertar i inspirar la vocació tecnològica en les nenes des de la petita infància. El disseny d’un pla de Xoc Steam, conjuntament amb la Mobile Word Congress, per a nenes de primària fora de l’horari lectiu.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació