nou govern

El PSC oficialitza el «no» a investir un Govern d'ERC i comuns

Els socialistes tanquen la porta a la proposta d'Albiach per facilitar un govern sense Junts i fan costat a la querella de la Fiscalia contra Torrent i la mesa del Parlament

per Daniel Muñoz , 1 de març de 2021 a les 15:00 |
Eva Granados i Salvador Illa conversen en un acte del PSC | ACN
El PSC ha tancat la porta a la proposta d'Albiach per formar un govern en minoria entre republicans i comuns amb el suport extern dels socialistes. Un "sacrifici" en forma de vot favorable que permetria un Govern sense presència de Junts. Segons ha afirmat la portaveu del partit, Eva Granados, en una roda de premsa aquest dilluns, si es planteja un executiu d'esquerres el que té "tota la lògica" és que estigui encapçalat pels socialistes. Considera que l'acte de generositat que reclamava la líder de Catalunya en Comú Podem "l'hauria de fer ERC amb el PSC, que és qui ha guanyat les eleccions". Creuen que, en la lògica esquerra-dreta, el que vol la ciutadania és una presidència de Salvador Illa, no de Pere Aragonès.

En relació amb les declaracions d'aquest matí de la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, en què ha parlat de les converses entre republicans i anticapitalistes per formar govern, la socialista Eva Granados afirma que els partits que no donen suport explícit al conjunt de cossos policials "no estan legitimats" per integrar l'executiu del país. S'ha mostrat sorpresa, a més, perquè hi hagi formacions disposades a negociar amb aquells que "miren cap a una altra banda" quan s'ataquen funcionaris de l'Estat.


Querella contra Roger Torrent per desobediència

En ser preguntada per la querella que la fiscalia ha interposat contra Roger Torrent i tres membres més de la mesa del Parlament, Granados ha recordat que els socialistes van avisar en el seu moment que "les votacions no es podien fer". Sense criticar, doncs, l'acció del Tribunal Constitucional, ha afirmat que des del PSC lamenten que "la mesa fos un espai on no es tenien en compte els informes jurídics i dels lletrats del Parlament".


Protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél

Eva Granados ha condemnat "amb rotunditat" les "nou nits consecutives d'aldarulls" i ha mostrat el seu suport explícit a la Guàrdia Urbana i al conjunt de cossos de policies locals. S'ha mostrat preocupada pel "salt qualitatiu de la violència" i ha declarat que els Mossos d'Esquadra han de poder treballar i sentir el suport del govern perquè, segons ella, "la policia no genera violència" sinó que tracta d'acabar amb ella.


La formació liderada per Salvador Illa veu una falta d'autoritat pública i democràtica i es pregunta "què més ha de passar a Catalunya perquè hi hagi un Govern que torni el prestigi a les institucions" i que no estigui preocupat per negociar amb la CUP sinó per aprofitar els recursos que ens aporta la Unió Europea.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació