RESTRICCIONS

Les autonomies negocien tancar per Setmana Santa i Ayuso s'hi nega

El consell interterritorial de Salut ajorna a la pròxima setmana l'acord per consensuar restriccions de mobilitat per manca d'acord

per NacióDigital , Barcelona, 3 de març de 2021 a les 19:36 |
Un control policial | Europa Press
El clam de diverses autonomies per prohibir els viatges per Setmana Santa ha topat amb la negativa de la Comunitat de Madrid. El govern espanyol i les comunitats no han assolit aquest dimecres un acord en el consell interterritorial de Salut per pactar unes restriccions comunes 
durant els dies festius, i han ajornat la decisió a la setmana vinent.


El País Valencià i Catalunya han acordat mantenir el tancament dels perímetres dels dos territoris, segons ha informat el govern valencià, per evitar que es desplacen visitants de la Comunitat de Madrid a les zones turístiques. Comparteixen aquesta petició gran part de les comunitats, excepte dues de les que no apliquen un tancament: Extremadura i Madrid. 

El govern d'Isabel Díaz Ayuso s'oposa a tancar fronteres coincidint amb el període vacacional, i el vicepresident de la regió, Ignacio Aguado, ha defensat que els vacunats quedin al marge de les restriccions de mobilitat.



La presidenta madrilenya ha explicat que "queda molt" de temps per a Setmana Santa, però ha avançat que no és "partidària" de "tancar Madrid". "És positiu que els ciutadans puguin anar al seu segon habitatge o turistes (puguin) venir a Madrid a moure l'economia, sempre que es compleixin les normes", ha defensat.

 
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, no ha aconseguit per ara apropar posicions entre la permissivitat de Madrid i les peticions de mantenir les restriccions de mobilitat de la resta, i l'estat d'alarma actual permet que qualsevol autonomia aixequi el confinament perimetral. A més de Madrid i Extremadura, admeten viatgers Balears -amb una PCR negativa- i Canàries, si bé en aquestes illes l'executiu ha avançat aquest dimecres que limitarà les arribades.


 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació