coronavirus

Blindatge per Setmana Santa: tancaments perimetrals, toc de queda i reunions reduïdes

Les comunitats i el Ministeri de Sanitat s'han posat d'acord per intentar evitar un repunt de la pandèmia

per NacióDigital , 4 de març de 2021 a les 18:00 |
Un control policial al Brull. | ACN
La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dijous el tancament perimetral de les autonomies durant la Setmana Santa. El pacte compta amb el vistiplau del Ministeri de Sanitat i de les mateixes Comunitats, representades a la Comissió, però haurà de ser ratificat al pròxim Consell Interterritorial de Salut, dimecres vinent.

Una altra mesura acordada és que no se celebraran esdeveniments que impliquin aglomeració o concentració. També s'ha establert limitar les reunions en espais públics o privats a un màxim de quatre persones tant a l'exterior com a l'interior i mantenir el toc de queda entre les deu de la nit i les sis de la matinada.


El document inclou com a recomanació desaconsellar expressament la celebració de trobades socials amb no convivents als domicilis o en altres espais tancats, així com també evitar el retorn a casa dels estudiants universitaris que estiguin fent la carrera a fora. A banda, es considera pertinent fer una campanya institucional per evitar la "relaxació de comportaments" amb el lema 'No salvem setmanes, salvem vides'.


Altres mesures fan referència a una relaxació de les restriccions a les residències geriàtriques amb els membres vacunats, per bé que es recomana continuar mantenint les mesures d'higiene i prevenció com l'ús de mascareta, rentat de mans i distància de seguretat, així com una ventilació adequada. Així, es permetran les activitats grupals i l'ús de les zones comunes dins del centre. També es flexibilitzaran els règims de visites i sortides a partir d'una avaluació individualitzada de cada resident i de cada centre.

Una altra mesura que s'estableix en aquest àmbit, és que els treballadors han d'estar vacunats per treballar-hi. Per tant, per als nous treballadors, caldrà establir la pauta de vacunació tan aviat com sigui possible.


Altres notícies que et poden interessar

 




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació