economia

L'OCDE millora les previsions de creixement per a l'economia espanyola aquest any

L'organisme calcula que el PIB espanyol serà el que més creixi de l'eurozona el 2022 amb un increment del 4,8%

per NacióDigital , 9 de març de 2021 a les 11:41 |
Un cambrer atenent a un client | ACN
L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) millora les previsions per a l'economia espanyola per a aquest any i per al que ve. Les darreres estimacions de l'organisme apunten a un augment del PIB aquest any del 5,7%, set dècimes més respecte als càlculs del desembre. Pel que fa al 2022, l'OCDE preveu un increment del PIB espanyol del 4,8%, vuit dècimes més que en les projeccions anteriors. Segons l'OCDE, el PIB mundial augmentarà un 5,6% aquest any, gairebé un punt i mig més que en les darreres projeccions, mentre que el 2022 mantindrà el creixement amb un augment del 4%, tres dècimes més que en els darrers càlculs.

Les previsions de l'OCDE milloren tres dècimes fins al 3,9% la projecció d'augment del PIB de l'eurozona aquest any. També milloren cinc dècimes fins al 3,8% l'estimació per al 2022. De les grans economies de l'eurozona, la francesa és la que més està previst que creixi aquest any amb un augment del 5,9%, dues dècimes més que l'espanyola, que se situa en segon lloc. L'economia italiana està previst que creixi un 4,1% el 2021, mentre que l'increment del PIB alemany se situa en el 3%.


Segons els càlculs de l'organisme, l'economia espanyola serà la que més creixi el 2022 entre les grans economies de l'eurozona amb un augment del 4,8%. La segueixen la italiana amb un increment del 4%, la francesa amb un del 3,8% i l'alemanya amb un 3,7%.

De les grans economies mundials, la dels Estats Units està previst que creixi un 6,5% aquest any, més de tres punts més respecte als càlculs del desembre. Per la seva banda, el PIB de la Xina augmentarà aquest any un 7,8%, el de l'Índia un 12,6%, el del Regne Unit un 5,1% i el del Japó un 2,7%.


L'OCDE alerta de "divergències creixents"

En les seves previsions, l'OCDE apunta a la vacunació contra la covid-19 com un dels factors que ha contribuït a millorar les projeccions per a aquest any i per al que ve, així com els anuncis de suport fiscal addicional en alguns països. En l'informe, però, l'organisme alerta de "divergències creixents" a nivell mundial i que els "riscos per a l'economia encara persisteixen".


Així, l'OCDE reclama mantenir el suport a l'economia. "S'ha d'evitar un enduriment prematur de la política fiscal", subratlla l'organisme, que demana reformes estructurals a tots els països per "augmentar les oportunitats i millorar el dinamisme econòmic".

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació