NOVA LEGISLATURA

El PSC demana que la CUP no entri a la mesa del Parlament per evitar «desestabilitzar» la cambra

Els socialistes neguen que la retirada de la immunitat a Puigdemont afecti la taula de diàleg

per Andreu Merino , 9 de març de 2021 a les 13:35 |
Els socialistes insisteixen a fer Granados presidenta del Parlament | ACN
El PSC insisteix a demanar la presidència del Parlament per a Eva Granados, abans que divendres es constitueixi la cambra en l'inici de la nova legislatura. La diputada socialista Alicia Romero, ha mantingut la demanda sobre la taula en una roda de premsa aquest dimarts i a més ha demanat excloure la CUP de la mesa del Parlament.

Romero ha demanat evitar que la CUP aconsegueixi la quarta secretaria de la cambra, que està en joc en el marc de les negociacions. Romero ha qualificat els cupaires d'"antisistema" i ha assegurat que la seva presència "desestabilitzaria encara més" l'hemicicle.


La diputada ha fet servir la CUP com a exemple contrari de l'objectiu que es marquen els socialistes. "Cal deixar enrere la convulsió i treballarem perquè la institució respecti la llei i la pluralitat", ha assegurat.  Romero ha demanat iniciar un camí de "diàleg i retrobament" i ha assegurat que el Parlament s'ha de tornar a "prestigiar". 


En la mateixa roda de premsa, Romero s'ha referit a la retirada de la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí al Parlament Europeu, després que els socialistes hagin votat a favor de la mesura. "No hauria de perjudicar la taula de diàleg", ha assegurat.

Romero ha qualificat de "raonable" la retirada de la immunitat. "Els fets van passar abans de ser euroduiputats i els polítics no haurien de tenir privilegis", ha defensat. 


 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació