Nova legislatura

Costa descarta ocupar la vacant de Puigdemont al Parlament i renuncia a l'acta de diputat

El fins ara vicepresident primer de la cambra apareix en les travesses per formar part del nou Govern a l'espera que fructifiquin els converses entre ERC, Junts i la CUP per encarrilar-lo

per NacióDigital , 11 de març de 2021 a les 11:30 |
Josep Costa, durant el debat de política general. | Adrià Costa
Josep Costa ha decidit renunciar a l'acta de diputat i no cobrirà la vacant que va deixar ahir Carles Puigdemont amb la formalització de la negativa a ocupar l'escó obtingut en les eleccions del 14-F. Tal com ha avançat Catalunya Informació, Costa deixarà córrer la llista i qui agafarà les credencials és la número 18 per Barcelona de Junts, Glòria Freixa, que ja va ser diputada l'anterior legislatura. D'aquesta manera, el dirigent de la formació de Puigdemont tanca una etapa parlamentària que el va portar a ser vicepresident primer de la institució. El seu nom, això sí, apareix en les travesses per integrar-se en el futur Govern, sempre i quan ERC, Junts i la CUP -encallats en la constitució de la mesa de la cambra- es posin d'acord per facilitar la posada en marxa de l'executiu.

Costa ha estat un dirigent de confiança de Carles Puigdemont i també de l'expresident Quim Torra com a membre de la seva war room al costat de Laura Borràs i Francesc de Dalmases. Ha estat molt crític amb el paper de Roger Torrent com a president del Parlament -els seus enfrontaments han estat sonats al llarg de la legislatura passada, començant per la investidura telemàtica fallida de Puigdemont i acabant per la no publicació de les resolucions sobre la monarquia de l'agost passat- i forma part de l'equip jurídic de l'expresident al costat de Gonzalo Boye.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació