coronavirus

Itàlia torna a confinar-se a partir d'aquest dilluns

La mesura afecta a uns 40 milions de persones i els dies festius de Setmana Santa no es permetrà la mobilitat

per NacióDigital , 14 de març de 2021 a les 19:18 |
El confinament a Roma de l'any passat | Europa Press
Una mica més d'un any després de decretar el confinament de tota la població, Itàlia torna a limitar la mobilitat de la ciutadania. A partir d'aquest dilluns, i fins al 6 d'abril, uns 40 milions d'italians -el país en té uns 60- no podran sortir del seu municipi. Una mesura aprovada en el consell de ministres, celebrat el passat divendres, per tal de frenar l'expansió del coronavirus.

Les zones afectades són Llombardia, epicentre de la primera onada; Vèneto; Piemont i Laci, on la capital és Roma, i així fins a 11 de les 20 regions. Són àrees que tenen més de 250 casos per cada 100.000 habitants. La resta en situació més lleu i l'illa de Sardenya és l'única que no té restriccions.


Aquest març, els casos positius s'han incrementat un 15% i les hospitalitzacions en gairebé 5.000 persones i 650 en la unitat de crítics. El país detecta uns 20.000 infectats diaris i unes 400 defuncions. Això ha obligat a fer que el primer ministre, Mario Draghi, hagi aprovat un decret de noves restriccions.   

Entre altres coses, ha determinat que tot Itàlia serà considerada zona vermella entre els dies 3 i 5 d'abril, els dies festius de Setmana Santa, sigui quina sigui la seva incidència. Encara que es podrà viatjar per visitar parents de la mateixa regió i anar a altres residències, un cop al dia i dues persones, sense comptar els menors de 14 anys i persones amb problemes de mobilitat.  


Uns desplaçaments que s'hauran de fer sota els horaris del toc de queda, que es manté: va des de les cinc del matí a les deu de la nit. 

Altres notícies que et poden interessar

 






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació