coronavirus

Què passa amb els milers de catalans que estan esperant la segona dosi d'AstraZeneca?

Salut compta que unes 186.000 persones ja han rebut la primera dosi a Catalunya

per NacióDigital , 16 de març de 2021 a les 15:02 |
Vials de la vacuna amb el logotip d'AstraZeneca de fons | AstraZeneca
Espanya ha parat la vacunació amb AstraZeneca durant 15 dies a remolc de la decisió ja presa per una vintena de països europeus pels casos de trombosi. Mentrestant a Catalunya ja hi ha unes 186.000 persones que han rebut la primera dosi i estan pendents de la segona, segons Salut. Quines implicacions té la paralització de l'administració de la vacuna?


La consellera Alba Vergés ja va reconèixer dilluns en roda de premsa que l'aturada d'AstraZeneca té efectes en el pla de vacunació. Catalunya a hores d'ara té un estoc de 127.000 vacunes que encara no s'han administrat i que ja no es podran posar amb el temps que estava previst.

Pel que fa a les persones que estan pendents de la segona dosi, si la suspensió del govern espanyol només és de 15 dies no els suposarà cap problema, ja que la segona dosi té un marge d'aplicació de fins a 12 setmanes. A Catalunya la vacunació amb AstraZeneca va començar el dimarts 9 de febrer, per tant, els primers a rebre la dosi inicial estan a la setmana 5, tenint un marge de 7 setmanes més.


A més, en cas de no arribar a la segona dosi, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón, va destacar durant la compareixença de dilluns que està "demostrat" que una sola dosi de la vacuna redueix la mortalitat i la malaltia greu.

Altres notícies que et poden interessar


 




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació