Virals

La nova moda entre els joves que els pot destrossar la mandíbula

Durant els darrers dies s'ha fet viral un estri que serveix per muscular la mandíbula per raons estètiques

per NacióDigital , 20 de març de 2021 a les 16:24 |
Una nova moda perillosa arriba des de Tik Tok. Durant les últimes setmanes s'ha fet viral una mena d'estri, com una goma de plàstic, que serveix per muscular la mandíbula a base de mossegar l'aparell exercint força per buscar un tret de presumpta virilitat. Qui va fer-ho públic va ser el model italià, Luca Marchesi, que fa anys que l'utilitza i va sorprendre recentment els seus seguidors amb un rostre deformat i gairebé caricaturesc. 
 

El producte de gimnàstica facial és diu Jawliner -tot i que segons la marca pot rebre altres noms- i la seva funció és que l'usuari obtingui una mandíbula triangular, voluminosa a banda i banda, i estreta a la zona de la barbeta. L'objectiu és aconseguir una línia més marcada treballant els músculs mandibulars i el maxil·lar. 

 

Cal remarcar que aplicar una força extra en aquesta zona pot causar danys irreparables. Des del programa Planta Baixa de TV3 van parlar amb el president del Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, Toni Gómez, per alertar del perill d'aquests exercicis. 
 

Gómez qualifica el producte i la pràctica d'"estúpida" i apunta que s'està posant en risc l'articulació temporomandibular. Una de les articulacions que més fem servir en el nostre dia a dia i que serveix per parlar i mastegar. L'expert relata que aplicar una força extrema en aquesta zona afecta les estructures musculars, vasculars i neurològiques del crani. Unes conseqüències que podrien derivar en molèsties, dolor, generar artrosi, provocar luxacions... "La persecució d'aquesta estètica no té res de bo", exclama al temps que la desaconsella rotundament. 
 
 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació