via pública

Cs reclama la creació d'un mapa de l'amiant de la ciutat

Sol·licita que l'Ajuntament de Sabadell treballi de forma coordinada amb la Generalitat

per NacióSabadell , 23 de març de 2021 a les 10:00 |
El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha reclamat que l'Ajuntament de Sabadell elabori un mapa de l'amiant que hi ha a la ciutat i d'aquesta manera, es puguin identificar les zones que tenen aquest material i s'actuï en conseqüència. Una tasca que, tal com ha dit, s'hauria d'acompanyar d'un "programa específic" de la seva retirada.

Hernández ha exigit que el consistori "es coordini amb la Generalitat" per dur a terme aquesta feina i "s'avanci cap a l'eliminació de l'amiant, establint prioritats i un calendari d'actuacions".  Així mateix, el líder de la formació taronja ha sol·licitat "campanyes informatives i de divulgació per donar a conèixer a la població les característiques d'aquest material" i perquè "sàpiguen com procedir en casa de detectar-lo a les seves llars o entorns".


Hernández ha recordat que "ja es va aprovar una moció en aquest sentit fa uns anys" però que "desgraciadament cap govern ha fet res i tots han anat passant de l'amiant". 

Una demanada que arriba, després que, fa una mica més d'un mes, des L’Agrupació de Veïns de Gràcia (AVG), l’AMPA de  l’Institut Pau Vila i l’AFA de l’Escola Teresa Claramunt protestessin per la presència d'amiant en les instal·lacions arran del pas del Filomena. 


 

Participació