política

Rovira demana acordar el paper de Puigdemont per construir un «lideratge col·lectiu»

La secretaria general d'ERC demana "abandonar els retrets" i mirar cap al futur per refer confiances

per NacióDigital , 25 de març de 2021 a les 09:42 |
Marta Rovira, durant una entrevista | Catalunya Ràdio
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha defensat que cal construir un "lideratge compartit" de l'independentisme i recuperar espais per treballar conjuntament. "Si no, no avançarem", ha avisat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio.

D'aquesta manera, ha fet referència a l'escull que encalla les negociacions entre ERC i JxCat: el Consell per la República. Segons Rovira, cal un acord sobre què té ganes d'aportar Carles Puigdemont "amb màxima generositat per construir un lideratge col·lectiu" i ha subratllat que el projecte independentista té una "'pluralitat immensa".


"El president Puigdemont no és un debat. Té tot el nostre reconeixement i suport com a president represaliat. Ens hem de posar d'acord sobre què té ganes de fer i aportar. Ens hem de posar d'acord amb màxima generositat per construir un lideratge compartit", ha conclòs. I és que, segons la dirigent dels republicans, el projecte independentista té una "pluralitat immensa" i cadascú hi ha de tenir el seu encaix.

En aquest sentit, Rovira defensa que "la gent ha fet la feina i va anar a votar en condicions pèssimes. Els hi devem". Així, sosté que s'han de preservar espais independentistes "fora del focus públic i la pressió mediàtica" per combatre "la repressió que patim des de l'octubre del 2017".


Rovira ha fet una crida a "abandonar retrets" i mirar cap al futur per refer les confiances amb "voluntat i actitud", el factor principal que frena la formació del Govern. L'altre és la manera de superar la crisi actual: "Estem en una situació en la qual tothom està reclamant inversió pública per sortir d'aquesta crisi", afirma.

Sobre la propera legislatura, Rovira ha defensat que Pere Aragonès té la "legitimitat" de presentar-se aquest divendres al ple encara que no tingui prou suports per ser escollit president de la Generalitat. "Ha de tenir la possibilitat d'explicar que hi ha un pla de govern possible i a partir d'aquí, que cadascú expliqui el sentit del seu vot", ha argumentat.


Preguntada per què passaria si les bases de les organitzacions de la CUP rebutgen el preacord amb ERC, Rovira ha respost que llavors s'haurà de seguir treballant per poder millorar-lo i ha afegit que és el "deure i la responsabilitat" que tenen. En aquest context, ha considerat que el preacord amb els anticapitalistes no és un document finit sinó un "text viu".

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació