coronavirus

Els 7 símptomes després de rebre la vacuna d'AstraZeneca que requereixen «atenció mèdica immediata»

La companyia i l'Agència Espanyola de Medicaments envien una carta als sanitaris amb indicacions i remarquen la seguretat del fàrmac

per NacióDigital , 25 de març de 2021 a les 17:34 |
Vacunació amb AstraZeneca | Adrià Costa
AstraZeneca i l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris han enviat als sanitaris una carta on detallen amb quins símptomes és necessari que un pacient rebi "atenció mèdica immediata" després de vacunar-se.

El text, elaborat amb el vist-i-plau de l'Agència Europea del Medicament i publicat per Redacción Medica, remarca que "s'han notificat casos molt poc freqüents de trombosi, en ocasions acompanyats d'hemorràgia".


En tot cas, en la carta es recomana als sanitaris informar de tots els símptomes presentats per la gent els dies posteriors a la vacunació. En aquest sentit, es demana informar els pacients dels set casos en els quals requereixen «atenció mèdica immediata».

Els símptomes mencionats pels experts són disnea (sensació de falta d'aire), dolor al costat del cor, edema en extremitats inferiors, dolor abdominal persistent, simptamologia neurològica -com mal de cap intens i visió borrosa-, hematomes cutanis i petèquies -lesions petites vermelles- en llocs diversos.


En tot cas, els especialistes aconsellen l'ús del vaccí d'AstraZeneca, tal com demostra la represa en la vacunació a Catalunya aquesta setmana, i les autoritats insisteixen que els beneficis d'administrar-lo són molt superiors als efectes negatius que pot comportar.



Altres notícies que et poden interessar



 



 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació