Curiositats

Sant Llorenç de Morunys es cola al nou anunci de Xibeca

per Ramon Estany , 27 de març de 2021 a les 09:06 |


El municipi de la Vall de Lord del Solsonès és un dels anomenats a la tornada de la cançó que s'utilitza per la banda sonora de la nova campanya promocional que la cervesa Damm ha engegat per impulsar la mítica Xibeca, que inclou una nova etiqueta que emfatitza la història de la cervesera, fundada l'any 1931.


La cançó original és la popular "He estat a tot arreu", de Josep M. Espinàs, en una adaptació del grup Vàlius del tema  I’ve been everywhere de Geoff Mack.
De tota la cançó, el fragment que podem escoltar a l'anunci és en el que es menciona Sant Llorenç de Morunys, i el vídeo pretén repassar els moments en els que Xibeca ha estat present a la vida de tots nosaltres.


El lema de la campanya és una idea original de l'agencia Fuego Camina Conmigo. La nova imatge de Xibeca evoca el diseny de les etiquetes de les seves ampolles anteriors als anys 90, amb un aire més retro.


La paraula Xibeca, té un origen preromà, i és sinònim de xut o mussol, i es va fer famosa a partir de l'obra de teatre de l'escriptor Josep Pous i Pagès, estrenada a Barcelona el 1917 sobre el trabucaire Rocabruna, i en la que sortia una bruixa anomenada Xibeca amb una característica ombra allargada.


I diuen que aquesta peculiar ombra de la bruixa Xibeca va servir d'inspiració a l'hora de buscar un nom per les ampolles de litre de Damm.


 

 

Arxivat a:
Societat, Xibeca, publicitat
Participació