coronavirus

El Constitucional alemany atura provisionalment els fons europeus

El tribunal de Karlsruhe suspèn la tramitació de Next Generation mentre resol un recurs presentat per una associació euroescèptica

per NacióDigital , 26 de març de 2021 a les 19:58 |
La cancellera Angela Merkel. | ACN
El Tribunal Constitucional alemany ha ordenat aquest divendres al president federal, Frank-Walter Steinmeier, que no signi l'anomenada Decisió de Recursos Propis de la Unió Europea, un tràmit per fer efectiu el fons de recuperació aprovat per la UE per respondre als efectes de la crisi pandèmica. La decisió de l'alt tribunal no és definitiva i respon a un recurs presentat per una entitat euroescèptica, l'Aliança de la Voluntat Ciutadana. Però representa un ensurt que torpedina la tramitació dels diners de Next Generation.

Aquesta setmana, les dues cambres del parlament d'Alemanya van donar llum verda a la destinació dels fons de la UE, amb el suport de la CDU-CSU d'Angela Merkel, els socialdemòcrates del SPD, els Verds i part dels liberals. Ara surt al pas el Tribunal de Karlsruhe amb aquesta decisió que posa en perill la destinació dels fons.


El recurs presentat al·lega que els fons violen els tractats de la Unió, que no autoritzen mutualitzar les responsabilitats econòmiques i fiscals dels estats membres. Espanya espera 140.000 milions d'euros dels Next Generation i els necessita amb urgència. L'acord de Brussel·les exigeix que tots els estats ratifiquin via parlamentària l'aprovació dels fons europeus.

Altres notícies que et poden interessar



 




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació