Trànsit

Les infraccions al volant que més t'exposen als drons de la DGT

Els drons és un dels métodes més moderns que utilitza la DGT per detectar infraccions de trànsit

per NacióDigital , 27 de març de 2021 a les 17:22 |
Un conductora parla pel mòbil al volant.
Des de l'any 2019 la DGT utilitza drons per vigilar les carreteres i detectar infraccions al volant. L'objectiu dels drons, en línies generals, és supervisar el trànsit, controlar les distraccions dels conductors i controlar la velocitat.

Quines són realment les infraccions que més penalitzen els drons? Hi ha dades: el percentatge més alt correspon al fet de no respectar la prioritat de pas entre vehicles, que s'enfilen fins al 28% del total. Amb el 16% trobem l'ús incorrecte o el no ús del cinturó de seguretat i, també, el mal ús dels sistemes de seguretat infantils.


Seguint les estadístiques de trànsit, tot seguit ve l'ús dels telèfons mòbils mentre s'està conduint, que suposa un 12% de les infraccions sancionades pels drons, en la mateixa xifra se situen les sancions per no respectar les marques longitudinals de la carretera. Finalment, els avançaments als ciclistes on no es respecta la distància de seguretat, suposen un 4% del total de les multes que imposa la DGT, gràcies a l'aparició dels drons.

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació