REPRODUCCIÓ

Un estudi revela que la mida dels penis es redueix per la contaminació

Una doctora de Nova York alerta dels efectes sobre la fertilitat d'un component químic generat per la fabricació de plàstic

per NacióDigital , 29 de març de 2021 a les 22:59 |
Panell informatiu a l'Eixample | Carlos Baglietto
La doctora de Nova York Shanna Swan ha publicat un llibre en què analitza la influència de la contaminació en la reproducció humana. En aquest treball adverteix que una de les conseqüències és l'encongiment dels penis i els genitals dels nadons que naixen.

La raó d'aquest problema són els ftalats, una substància química utilitzada en la fabricació de plàstics que afecta el sistema endocrí productor d'hormones, segons explica Swan, professora de medicina ambiental i salut pública a l'Hospital Mount Sinai, en el llibre Count Down.


L'experta va revisar una sèrie d'estudis, entre els quals un publicat el 2017 que va trobar que els nivells d'esperma entre els homes als països occidentals havien disminuït en més del 50% en les últimes quatre dècades, després d'examinar 185 estudis amb la participació de prop de 45.000 homes sans.

Swan escriu que la humanitat s'enfronta a una "crisi existencial" en les taxes de fertilitat com a resultat dels ftalats. A causa d'aquesta situació, pronostica que la majoria dels homes no podran produir espermatozoides viables per a 2045.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació