coronavirus

França tanca les escoles i restringeix la mobilitat a tot el país

L'escalada de la tercera onada al país obliga a endurir les restriccions durant un mes

per NacióDigital , 31 de març de 2021 a les 20:50 |
Emmanuel Macron, durant la compareixença. | Reuters
L'avanç de la tercera onada del coronavirus a França ha forçat Emmanuel Macron a prendre mesures dures. El president francès ha decretat un tancament durant un confinament tou durant un mes, que entrarà en vigor la nit de dissabte i inclourà el tancament d'escoles i de comerços no essencials.

"Si els parlo aquest vespre és per cridar a la mobilització de tothom aquest mes d'abril, en què ens juguem molt", ha proclamat el mandatari en una compareixença des de l'Elisi, en què també ha anunciat que quedarà restringida la mobilitat entre regions en tot el territori.


Les escoles tancaran almenys durant tres setmanes. És una mesura que França només va prendre en les primeres setmanes de la pandèmia i que el país havia evitat decretar. Tots els comerços no essencials hauran de tancar, mentre que es prioritzarà el teletreball i es mantindrà el toc de queda a les 19 hores.

Fins ara la mobilitat estava limitada als 19 departaments amb els pitjors indicadors de l'epidèmia. Des de dissabte cap francès podrà desplaçar-se lliurement més enllà de 10 quilòmetres al voltant del seu domicili, o 30 quilòmetres si té un motiu justificat.


Macron ha especificat que els ciutadans que vulguin passar el semi confinament en una segona residència situada en una altra regió podran desplaçar-s'hi durant el cap de setmana, i que els francesos a l'exterior podran tornar al país. La mobilitat dels treballadors transfronterers es permetrà.

D'aquesta manera, Macron cedeix a les pressions que li han arribat els darrers dies des de diversos fronts, tant des de l'àmbit sanitari, on s'advertia de la proximitat al col·lapse del sistema per l'augment de contagis, com des de polítics destacats com l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, que demanava el tancament d'escoles.





Altres notícies que et poden interessar




 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació