mobilitat

Renfe reobre la passarel·la que connecta les andanes a l'estació de Mollet-Sant Fost

S'ha instal·lat una nova senyalització que permet disminuir la categoria del tram de risc d'"alt" a "moderat"

per Redacció , 2 d'abril de 2021 a les 09:28 |
El pas per creuar les vies, amb la nova senyalització | Ajuntament de Mollet del Vallès
A partir d'aquest divendres es pot tornar a creuar el pas de cautxú entre andanes a l'estació de Mollet–Sant Fost, a més de les de Sant Feliu i Molins de Rei. Això es produeix una vegada aplicat el protocol per part d'ADIF que farà disminuir la categoria del tram de risc d'"alt" a "moderat", un cop s'hagi implementat la nova senyalització.

La comunicació es produeix després que el passat 26 de març Renfe i Adif donessin resposta a les reiterades peticions dels Ajuntaments de Mollet, Sant Feliu i Molins de Rei, en què se'ls instava a trobar procediments extraordinaris i mesures de seguretat que no contemplessin el tancament d'aquest pas, "ateses les situacions particulars dels tres municipis i l'afectació a les persones usuàries més vulnerables que suposava".


El nou protocol, elaborat per ADIF, també obliga a els trens a reduir la velocitat al seu pas pel municipi.

A partir d'aquest divendres les persones usuàries del servei de tren podran creuar les vies, sempre amb la màxima precaució, fins que les estacions siguin plenament accessibles. L’empresa pública ha confirmat que, de manera preventiva, mantindrà durant uns dies personal de seguretat com a suport per quan s'apropin els combois a l'estació.




L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha recordat en un comunicat que "estem davant una proposta transitòria i que seguim demanant una solució definitiva que ineludiblement haurà de passar per la remodelació i l’accessibilitat, unes reivindicacions històriques d’aquest Ajuntament per la nostra estació".


Renfe aplicarà aquestes mesures a les estacions de Mollet, Molins de Rei i Sant Feliu, totes tres afectades per la resolució de Renfe. Els tres municipis es van unir per trobar una solució alternativa a la supressió dels passos entre andanes, després que el passat 9 de març Renfe Catalunya comuniqués per carta als tres ajuntaments la intenció de tancar-los en aplicació del Reial Decret 929/2020. Davant d'aquest fet, els tres Ajuntaments van emetre un posicionament conjunt contrari a la decisió de Renfe i van reclamar alternatives per garantir el dret d’accessibilitat.
 

 

Participació