política

Costa creu que Cuevillas no hauria de ser a la mesa del Parlament si no vol assumir el risc de ser inhabilitat

L'exvicepresident diu que defensar la sobirania de la cambra catalana "no és cap bestiesa"

per NacióDigital , 2 d'abril de 2021 a les 15:05 |
Josep Costa i Jaume Alonso-Cuevillas | ND
Primeres friccions dins de Junts per les declaracions de Jaume Alons-Cuevillas, secretari segon de la mesa del Parlament, mostrant-se partidari de no tramitar les resolucions contra el rei ni per l'autodeterminació pel risc d'una possible inhabilitació. L'exvicepresident del Parlament Josep Costa (Junts) si Cuevillas no vol assumir el risc de ser inhabilitat "no hauria d'estar a la mesa".
  D'aquesta manera, ha reaccionat a través de Twitter a l'entrevista de Cuevillas a Vilaweb on ha dit el següent: "Què és més eficaç per desgastar l’estat espanyol? Denunciar això o deixar que ens inhabilitin sense pena ni glòria per una bestiesa?". A això, Costa ha respost que defensar la sobirania del Parlament "no és cap bestiesa" i ha afegit que ser empresonat o inhabilitat per fer-ho "és una cosa digníssima".


Després que l'entrevista hagi sortit publicada, el mateix Cuevillas ha donat per fet a través de Twitter que el titular generarà polèmica i ha explicat que en l'entrevista defensa "vista l'experiència" que "una confrontació numantina no serà sempre la més intel·ligent". "Quan no puguem resistir la força bruta del repressor, potser millor aprofitar-la per fer-lo caure. No creieu?", ha afegit.
  El diputat del PDECaT al Congrés Ferran Bel ha assegurat a través de les xarxes que comparteix "molts aspectes" de l'entrevista

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació