coronavirus

Prendre el sol podria reduir el risc de mort per Covid-19

Un estudi elaborat en diversos països indica que els punts amb més radiació ultravioleta registren més morts per coronavirus

per NacióDigital , 9 d'abril de 2021 a les 18:41 |
Gent prenent el sol a la platja | Europa Press
L'exposició als raigs de sol pot reduir el risc de mort per Covid-19, segons ha posat de manifest un estudi dut a terme per investigadors de la Universitat d'Edimburg (Escòcia) i que ha estat publicat al British Journal of Dermatology. L'anàlisi es va repetir a Anglaterra i Itàlia amb els mateixos resultats.

Per assolir aquesta conclusió, els experts van comparar totes les morts registrades per Covid-19 als Estats Units entre el gener i l'abril del 2020 amb els nivells de radiació ultravioleta de 2.474 comtats nord-americans durant el mateix període de temps. Així, van observar que les persones que viuen en àrees amb el nivell més alt d'exposició a la llum ultravioleta tenien un menor risc de morir per Covid-19 que els altres. 


Una explicació del menor nombre de morts és que l'exposició a la llum solar fa que la pell alliberi òxid nítric, fet que pot reduir la capacitat del coronavirus per replicar-se, com s'ha trobat en alguns estudis de laboratori .

Els investigadors van tenir en compte factors associats al risc de mort com l'edat, l'origen ètnic, l'estat socioeconòmic, la densitat de població, la contaminació de l'aire, la temperatura i els nivells d'infecció en les àrees locals.


Investigacions del mateix grup han demostrat també que una major exposició a la llum solar està relacionada amb una millor salut cardiovascular, amb una pressió arterial més baixa i menys atacs cardíacs. Les malalties cardíaques són un factor de risc per morir per Covid-19, pel que això també podria explicar les dades.

Altres notícies que et poden interessar




 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació