Coronavirus

Sánchez promet que el 70% de la població adulta de l'Estat estarà vacunada a finals d'agost

En un missatge triomfalista, el president del govern espanyol anuncia l'arribada de 87 milions de dosis entre aquest abril i el setembre: "Vacunarem sense descans"

per Bernat Surroca / Joan Serra Carné , 6 d'abril de 2021 a les 13:33 |
Pedro Sánchez, al centre, amb el conjunt dels integrants del govern espanyol després dels últims canvis | Moncloa
Coincidint amb l'arribada de noves remeses de vacunes i en plena precampanya electoral a Madrid, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest dimarts després de la reunió del consell de ministres per transmetre un missatge triomfalista sobre el procés de vacunació. Sánchez ha assegurat que el seu executiu està en disposició de garantir que el 70% de la població de l'Estat estarà immunitzada a finals d'agost, malgrat les dificultats acumulades, que ha atribuït a AstraZeneca.

El president espanyol ha volgut recalcar que aquesta és la planificació "més prudent i conservadora" amb la qual treballa el govern estatal. Per consolidar la promesa, ha recordat que l'Estat adquirirà 87 milions de dosis de les vacunes -de Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen- entre els mesos d'abril i setembre. "Tothom podrà ser vacunat", ha afirmat Sánchez.


En una compareixença carregada de dades, Sánchez ha exposat que el procés de vacunació "s'accelerarà significativament" en el segon trimestre d'aquest any perquè és la "política econòmica més eficaç". "Vacunarem sense descans", ha insistit, després de recalcar que Espanya immunitza els seus ciutadans amb una major rapidesa que la mitjana europea.


El líder del PSOE ha destacat que, en la primera setmana de juny, el sistema sanitari ja haurà administrat les dues dosis a 10 milions de ciutadans mentre que, durant la setmana del 19 de juliol, ja hi haurà fins a 25 milions d'immunitzats. En l'actualitat, ha dit Sánchez, ja s'estan administrant 3,5 milions de dosis setmanals.

Sobre la polèmica pel fet que el govern de la Comunitat de Madrid negociés per adquirir dosis de la vacuna russa -Sputnik-, Sánchez ha demanat "lleialtat" i ha recordat que el procés de compra s'ha fet de manera col·legiada en el conjunt de la Unió Europea. "Hem de ser solidaris", ha recalcat.


Sánchez ha apuntat que no preveu allargar l'estat d'alarma més enllà del 9 de maig i també ha destacat que el seu govern preveu validar en la pròxima reunió del consell de ministres -la setmana que ve- els fons de recuperació, que després exposarà al Congrés dels Diputats. Sobre la mobilitat i la reactivació del turisme, el president espanyol ha posat l'horitzó de la posada en marxa a principis de juny de l'anomenat passaport verd. Serà universal i gratuït, i permetrà "recuperar la normalitat" pel que fa als moviments a Europa.

Altres notícies que et poden interessar




 



 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació