TELEVISIÓ

Javier Cercas anuncia querelles després de rebre crítiques per l'entrevista al «FAQS»

Una diputada de Junts va acusar l'escriptor de ser "un promotor de l'aixecament armat a Catalunya"

per NacióDigital , 13 d'abril de 2021 a les 19:47 |
Javier Cercas, al FAQS. | ND
Polèmica per l'entrevista de l'escriptor Javier Cercas al FAQS de TV3 dissabte passat, amb motiu de l'obra del Teatre Lliure basada en el seu llibre Anatomia de un instante. Durant el programa alguns usuaris de Twitter van acusar l'autor de promoure una intervenció militar a Catalunya i Cercas ha anunciat que es querellarà contra qui faci aquesta acusació.

Un dels missatges als quals fa referència Cercas és el de la diputada de Junts Cristina Casol, que va preguntar-se "què fa a TV3 un promotor de l'aixecament armat contra Catalunya".


En una intervenció el 2019, amb motiu del Dia d'Extremadura, l'escriptor va afirmar: "Quan la vida pública, la política, s'omple de passió, aventures, emocions, com ens ha passat als catalans els últims anys, posa't a tremolar o crida a la unitat del general".
 

L'escriptor es referia al militar que hi havia a l'acte, Miguel Alcañiz, cap de la Unitat Militar d'Emergències (UME), que actua en escenaris com incendis, inundacions o altres catàstrofes naturals, i estava present a l'acte.

Ara Cercas ha demanat al seu advocat, el lletrat Carles Monguilod, que emprengui "mesures legals contra qui sigui per la difusió manipulada del vídeo" de les seves declaracions del 2019.



 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació