coronavirus

Salut descarta la relació entre la vacuna i les dues persones mortes a Tàrrega i Cervera

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón, assegura que no hi va haver temps per una reacció adversa de les dosis

per Àlvar Llobet , 14 d'abril de 2021 a les 11:04 |
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. | ACN
Les vacunes no han estat les responsables de les morts de dues persones de Tàrrega i Cervera. El Departament de Salut ha conclòs la investigació després que dos veïns de les capitals de l'Urgell i la Segarra de 65 i 63 anys morissin a les poques hores d'haver-se vacunat amb AstraZeneca.

El secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimón, assegura que les dues morts no són derivades de la vaccinació i descarta el vincle entre les dosis i les defuncions, com sí van fer alguns mitjans de comunicació la setmana passada.


Argimón apunta que des de l'inici de la campanya de vacunació contra la Covid-19 s'han trobat "més d’una vintena de morts hores després de rebre la vacuna", i ha apuntat que la vacuna posada en aquests casos no era amb AstraZeneca si no amb Pfizer.

El doctor explica també que les morts de Tàrrega i Cervera es van produir molt poques hores després de la vacunació, un temps insuficient per a què la dosi fes efecte en positiu (la protecció contra el virus comença al cap d'uns dies) i també en negatiu (efectes secundaris greus). De fet, la qüestió del temps ja era un argument que des del primer moment va tenir en consideració el departament per començar a descartar aquests vincles entre vacunes i defuncions.


Altres notícies que et poden interessar




 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació