COMUNITAT DE MADRID

El Constitucional deixa Toni Cantó fora de la llista d'Isabel Díaz Ayuso

El tribunal determina que l'actor no podrà presentar-se a les eleccions madrilenyes perquè estava empadronat a València

per NacióDigital , 15 d'abril de 2021 a les 15:42 |
Toni Cantó, en dimitir de l'executiva de Ciutadans. | EP
El Tribunal Constitucional ha deixat fora de les llistes del PP a les eleccions madrilenyes Toni Cantó, antic líder de Ciutadans al País Valencià que va abandonar el partit taronja per concórrer com a número 5 de la candidatura d'Isabel Díaz Ayuso.

El PSOE va impugnar la inclusió de Cantó a la llista del PP perquè estava empadronat a València, on era diputat a les Corts Valencianes i síndic del grup parlamentari de Cs. L'actor es va empadronar a Madrid pocs dies abans de l'elaboració de les llistes, però la llei electoral madrilenya exigia que estigués empadronat dos mesos abans, abans de la convocatòria electoral. El cens electoral va tancar-se l'1 de gener i Cantó va empadronar-se al març.


El jutjat contenciós número 5 de Madrid va donar la raó als socialistes, però el PP va portar la decisió al Constitucional. "No pot ser elegible algú que no és elector", ha determinat el tribunal de garanties.

La resolució del TC s'ha validat amb el vot de qualitat del president del tribunal i s'han produït vots particulars dels magistrats Andrés Ollero, Santiago Martínez-Vares i Alfredo Montoya.

 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació