OPERACIÓ CATALUNYA

Un comissari reconeix que el ministeri va gravar la conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso

L'excap de la Unitat Central de Suport Operatiu declara al Congrés que va enregistrar la trobada que va destapar l'Operació Catalunya

per NacióDigital , 22 d'abril de 2021 a les 19:38 |
Enrique García Castaño, en la compareixença al Congrés. | EP
L'excap de la Unitat Central de Suport Operatiu de la Comissaria General d'Informació, Enrique García Castaño, ha admès aquest dijous a la comissió sobre l'operació Kitchen al Congrés que va ser ell qui va enregistrar la conversa entre l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, que va destapar l'Operació Catalunya.

"El DAO -el director adjunt de la Policia, Eugenio Pino- va dir que anava a venir un senyor i que per seguretat del ministre calia enregistrar-ho. I jo, amb un tècnic, li vam posar una minigravadora a sota de la taula del despatx", ha revelat a preguntes de Gabriel Rufián, d'ERC. García Castaño està imputat en la macrocausa del cas Villarejo. 


En les converses gravades, Fernandez Díaz explicava que volia filtrar a la premsa informació que perjudiqués polítics independentistes. L'exministre de l'Interior va explicar en seu parlamentària que s'havia enregistrat la seva trobada amb De Alfonso per perjudicar-lo a ell i al PP.


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació